A nap idézete:
""

Az oldal elérte a célját. A gyűlölködő, mocskolódó TMRSZ vezetőknél az oldal a szókimondása miatt kiverte a biztosítékot. Az igazság itt kendőzetlenül jelenik meg bármennyire is fáj egyeseknek. Minket mostmár nem lehet elhallgattatni. A bilit kiborítjuk. A TMRSZ vezetőivel szemben a saját modorukban és a fegyvereikkel vesszük fel a harcot. Hajrá!

2009. május 28.

Alkotmányellenes a megállapodás? (cikkgyűjtemény)


HÍREK!

Rendőrségi vizsgálat: alkotmányellenes a Tettrekész és a Jobbik megállapodása - 07:26 
Lezárta a vizsgálatot a rendőrség a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete és a Jobbik Magyarországért Mozgalom együttműködési megállapodása ügyében. 
 

A Népszabadság úgy tudja ebben azt állapította meg, hogy a szakszervezet vezetői olyan politikai nyilatkozatokat tettek és olyan politikai kötelezettségeket vállaltak, amelyek nem egyeztethetők össze az alkotmány, valamint a rendőrségi és a szolgálati törvény előírásaival. Az iratokat már továbbították a szakszervezetek működése felett is általános törvényességi felügyeletet gyakorló ügyészségnek. 
A belső vizsgálatra a múlt héten utasította Draskovics Tibor szakminiszter az ORFK vezetőjét.


(Népszabadság)

Vissza
 a képeket is szeretném a cikkben hivatkozott linkeket is nyomtassa

©1999-2009 Index.hu Rt. Minden jog fenntartva.
Az ügyészséghez kerül a Tettrekész-Jobbik megállapodás ügye
Index 
2009. május 28., csütörtök 07:12 | Frissítve: 4 órája 

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének vezetői olyan nyilatkozatokat tettek és olyan kötelezettségeket vállaltak, amelyek nem egyeztethetők össze az alkotmánnyal, valamint a rendőrségi és a szolgálati törvénnyel, állapította meg a rendőrség belső vizsgálata a Népszabadság értesülése szerint. A Jobbikkal kötött együttműködés ügyét a rendőrség átadta az ügyészségnek.

A belső vizsgálatra a múlt héten utasította Draskovics Tibor szakminiszter az ORFK vezetőjét. Azt kellett tisztázni, hogy nem sérti-e a fegyveres testületeknek az alkotmányban és több törvényben is előírt politikai semlegességét az 5300 hivatásos rendőr tagot számláló Tettrekész együttműködése a Jobbikkal. A Tettrekész ebben vállalta, hogy segít kidolgozni a Jobbik rendészeti politikáját, a Jobbik pedig azt, hogy programjába építi a szakszervezet főbb célkitűzéseit.

A rendőrség belső vizsgálata azzal a megállapítással zárul, hogy a szakszervezet vezetői olyan politikai nyilatkozatokat tettek és olyan politikai kötelezettségeket vállaltak, amelyek nem egyeztethetők össze az alkotmány, valamint a rendőrségi és a szolgálati törvény előírásaival, értesült a Népszabadság.

Szima Judit, a szakszervezet főtitkára - aki a Jobbik EP-listájának a negyedik helyén áll - korábban leszögezte: sem a miniszter, sem az ORFK vezetője nem vizsgálhatja a szakszervezet tevékenységét, arra egyedül az ügyészség jogosult.

A Népszabadság úgy tudja: a rendőrség átadta az ügyészségnek Szima Judit korábbi, a rendőri vezetés által egyértelműen politikainak minősített nyilatkozatainak gyűjteményét is. Mivel Szima EP-képviselőjelölt, mentelmi jog illeti meg. A lap szerint a rendőrség a főtitkár mentelmi jogának megszűnése után munkajogi lépésekre készül, a hivatásos jogviszonyát az EP-választásokig felfüggesztő Szima mentelmi joga akkor nem szűnik meg, ha megválasztják.
Címkék: tettrekész, rendőrség, szakszervezet, jobbik


Főoldal / Belföld
Nyomtatás
Tettrekész-ügy: újabb fejlemények!

MTI
2009. május 28., 08:09 

A rendőrség lezárta a vizsgálatot a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete és a Jobbik Magyarországért Mozgalom együttműködési megállapodása ügyében.
Az iratokat már továbbította a szakszervezetek működése felett is általános törvényességi felügyeletet gyakorló ügyészségnek - értesült a Népszabadság. 

A lap csütörtöki számában azt írta, hogy információik szerint a rendőrség belső vizsgálata azzal a megállapítással zárul, hogy a szakszervezet vezetői olyan politikai nyilatkozatokat tettek és olyan politikai kötelezettségeket vállaltak, amelyek nem egyeztethetők össze az alkotmány, valamint a rendőrségi és a szolgálati törvény előírásaival. 

A belső vizsgálatra a múlt héten utasította Draskovics Tibor szakminiszter az ORFK vezetőjét, tisztázandó, nem sérti-e a fegyveres testületeknek az alkotmányban és több törvényben is előírt politikai semlegességét az 5300 hivatásos rendőr tagot számláló Tettrekész együttműködése a Jobbikkal. A Tettrekész ebben vállalta, hogy segít kidolgozni a Jobbik rendészeti politikáját, a Jobbik pedig azt, hogy programjába építi a szakszervezet főbb célkitűzéseit. 

Szima Judit, a szakszervezet főtitkára - aki a Jobbik EP-listájának a negyedik helyén áll - korábban leszögezte: sem a miniszter, sem az ORFK vezetője nem vizsgálhatja a szakszervezet tevékenységét, arra egyedül az ügyészség jogosult. A Népszabadság úgy tudja: a rendőrség átadta az ügyészségnek Szima Judit korábbi, a rendőri vezetés által egyértelműen politikainak minősített nyilatkozatainak gyűjteményét is. 

Mivel Szima EP-képviselőjelölt, mentelmi jog illeti meg. A lap szerint a rendőrség a főtitkár mentelmi jogának megszűnése után munkajogi lépésekre készül, a hivatásos jogviszonyát az EP-választásokig felfüggesztő Szima mentelmi joga akkor nem szűnik meg, ha megválasztják.

Országmelléklet: Szervusz Ausztria  
Csütörtök, 2009. május 28. 08:45 Utolsó frissítés: 08:31 
168 Óra Online írása 
Címkék: Tettrekész_Rendőrség szakszervezet Szima_Judit EP-kampány Draskovics_Tibor Rendőrség 

Az Erő a Tettrekészekkel van?
A rendőrség lezárta a vizsgálatot a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete és a Jobbik Magyarországért Mozgalom együttműködési megállapodása ügyében, és az iratokat már továbbította a szakszervezetek működése felett is általános törvényességi felügyeletet gyakorló ügyészségnek - értesült a Népszabadság. A lap csütörtöki számában azt írta, hogy információik szerint a rendőrség belső vizsgálata azzal a megállapítással zárul, hogy a szakszervezet vezetői olyan politikai nyilatkozatokat tettek és olyan politikai kötelezettségeket vállaltak, amelyek nem egyeztethetők össze az alkotmány, valamint a rendőrségi és a szolgálati törvény előírásaival. 

A belső vizsgálatra a múlt héten utasította Draskovics Tibor szakminiszter az ORFK vezetőjét, tisztázandó, nem sérti-e a fegyveres testületeknek az alkotmányban és több törvényben is előírt politikai semlegességét az 5300 hivatásos rendőr tagot számláló Tettrekész együttműködése a Jobbikkal. A Tettrekész ebben vállalta, hogy segít kidolgozni a Jobbik rendészeti politikáját, a Jobbik pedig azt, hogy programjába építi a szakszervezet főbb célkitűzéseit - írta az MTI.

Szima Judit, a szakszervezet főtitkára - aki a Jobbik EP-listájának a negyedik helyén áll - korábban leszögezte: sem a miniszter, sem az ORFK vezetője nem vizsgálhatja a szakszervezet tevékenységét, arra egyedül az ügyészség jogosult. A Népszabadság úgy tudja: a rendőrség átadta az ügyészségnek Szima Judit korábbi, a rendőri vezetés által egyértelműen politikainak minősített nyilatkozatainak gyűjteményét is.

Mivel Szima EP-képviselőjelölt, mentelmi jog illeti meg. A lap szerint a rendőrség a főtitkár mentelmi jogának megszűnése után munkajogi lépésekre készül, a hivatásos jogviszonyát az EP-választásokig felfüggesztő Szima mentelmi joga akkor nem szűnik meg, ha megválasztják. 

Kedves SZJ! Akkor mostmár el kellene kezdeni kampányolni is egy kicsit ugye????

Vagy lehet, hogy igazam lesz abban, amit az Első bejegyzésemben írtam????

Bővítve és frissítve 2009.05.28 12:24 

http://www.echotv.hu/?akt_menu=72&newsid=107848

"ORFK: Törvénysértő a Tettrekész működése
2009-05-28

Törvénysértő a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének (TMRSZ) működése, ezért Bencze József országos rendőrfőkapitány ügyészségi törvényességi felügyeleti vizsgálat megindítását kezdeményezte – közölte a rendőrség csütörtökön.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) utalt arra: a rendőrség befejezte a TMRSZ és a Jobbik Magyarországért Mozgalom együttműködési megállapodásával kapcsolatban indított vizsgálatot, amelyet Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter kezdeményezett.

A TMRSZ egyes képviselőinek tevékenysége, politikai tartalmú közleményei, a politikai tevékenységet feltételező megállapodás aláírása, a szolgálati rend és fegyelem elleni megnyilatkozások együttesen annak megállapítására vezettek, hogy a szakszervezet működése
a rendőrség rendeltetésszerű működését gyakran veszélyezteti, és ezért törvénysértő - áll a közleményben.

Forrás: MTI"


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

TMRSZ FŐHADISZÁLLÁS

Címkefelhő

Érdekes blogok, irományok, cikkek, hírek......(47 csoport)

IP