A nap idézete:
""

Az oldal elérte a célját. A gyűlölködő, mocskolódó TMRSZ vezetőknél az oldal a szókimondása miatt kiverte a biztosítékot. Az igazság itt kendőzetlenül jelenik meg bármennyire is fáj egyeseknek. Minket mostmár nem lehet elhallgattatni. A bilit kiborítjuk. A TMRSZ vezetőivel szemben a saját modorukban és a fegyvereikkel vesszük fel a harcot. Hajrá!

2009. június 12.

Szima Judit indulna Brüsszelbe?

Tettrekészen
Szima Judit indulna Brüsszelbe? 

2009. június 11. 18:42 | Utolsó módosítás:2009. június 11. 22:58  

Szima Judit, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének (TMRSZ) főtitkára Szegedi Csanád helyett szeretne kijutni az Európai Parlamentbe, Jobbik képviselőként – tudta meg a hvg.hu. 

Szima Judit rendőr alezredes nem kis meglepetést okozott, amikor a Tettrekész vezetőjeként együttműködési szerződést kötött a Jobbikkal, s a párt jelöltje lett az EP-választáson. Az érdekvédő a rendőrségen belül sok hívet szerzett, amikor vállalta: küzdeni fog azért, hogy a testület tagjai megkapják a nekik járó juttatásokat. Ha arról volt szó, a parancsnokokat sem tisztelte; többüket bíróság elé is citálta. Azt azért kevesen gondolták, hogy a főtitkár formálisan is megállapodik Vonáékkal. Ám ez a május 18-án kötött megállapodás - emlékeztetett az Legfőbb Ügyészség határozatára Borbély Zoltán szóvivő - a Tettrekész szakszervezet alapszabályába és programjába ütközik. 

Eljárást Szima Judit ellen mégsem indítottak, tekintettel arra, hogy a főtitkárt európai parlamenti képviselőjelöltsége miatt mentelmi jog illette meg. Mind a mai napig nem kizárt, hogy Morvai Krisztina és Balczó Zoltán mellett estleg mégis ő, és nem a harmadik helyen befutó, nem igazán ismert Szegedi Csanád megy Brüsszelbe mint a Jobbik képviselője. Ebben az esetben persze újabb öt évre függesztenék fel az elleneeindított eljárást. Értesüléseink szerint Szima a Jobbiknál azzal érvelt, hogy csakis a TMRSZ által aláírt együttműködés révén került a Jobbik az érdeklődés középpontjába, jórészt ennek köszönheti a párt a meglepően sok szavazatot, ezért neki "kijár" az európai parlamenti képviselőség. A szakszervezeti vezető abban reménykedik, hogy mivel a három "befutó" belpolitikai ambíciókat dédelget, valamelyikük le fog mondani az ő javára mandátumáról. Forrásaink szerint valószínűnek Szegedi Csanád visszalépését tartja. 

Cs. B.

Az OVB megállapította az EP-választás jogi végeredményét

Az OVB megállapította az EP-választás jogi végeredményét
MTI 
2009. június 11., csütörtök 23:19 | Frissítve: 3 órája 

Megállapította az Országos Választási Bizottság (OVB) a június 7-ei európai parlamenti (EP) választás jogi végeredményét, miután összesítette a Magyarországon és a külképviseleteken leadott szavazatokat.

A mandátumok kiosztását a külképviseleteken leadott, és csütörtökön Budapesten összesített szavazatok már nem befolyásolták, így a véglegesnek tekinthető eredmény szerint a Fidesz-KDNP 14 mandátumot, az MSZP négyet, a Jobbik hármat, míg az MDF egy mandátumot kap.

Az OVB az összesítés után megállapította, hogy az Európai Parlament magyar tagjainak választásán a Fidesz-KDNP listára az EP-választáson 1.632.309-en szavaztak, az MSZP-re 503.140-en, a Jobbikra 427.773-an, az MDF-re 153.660-an, az LMP-HP-re 75.522-en, az SZDSZ-re 62.527-en, a Munkáspárt listájára 27.817-en, míg az MCF Roma Összefogáséra 13.431-en voksoltak.

Az OVB tagjai az Országos Választási Iroda munkatársainak segítségével négy órán át bontották ki a 92 külképviseletről megérkezett urnákat. Az ezekben lévő szavazatokat három órán át többször megszámolták, majd a kapott eredményt a Magyarországon leadott voksokhoz hozzáadták.

A külképviseleti voksok számlálása során két szavazólappal többet találtak, mint ahány voksról irat érkezett (3.347 helyett 3.349). A két többletszavazat miatt azonban a testület úgy döntött, hogy valamennyi párttól két szavazatot levon, így az eredményt ez alapján állapították meg.

A Fidesz-KDNP-re így a külképviseleteken 1.671-en, az SZDSZ-re 193-an, az MCF Roma Összefogásra 7-en, a Munkáspártra egyen, az MSZP-re 394-en, a Jobbikra 510-en, a HP-LMP-re 326-an, míg az MDF-re 210-en voksoltak. Az OVB 21 érvénytelen szavazatot is talált.
Külföldi sorrend

Fidesz-KDNP 50,4%
Jobbik 15,4%
MSZP 11,9%
LMP-HP 9,8%
MDF 6,3%
SZDSZ 5,8%

A testület csütörtöki határozata ellen három napon belül jogorvoslattal lehet élni a Legfelsőbb Bíróság előtt, majd ezt követően emelkedik jogerőre a végeredmény. A megbízóleveket várhatóan a hét második felében adja át a 22 magyar EP-képviselőnek az OVB.

A mandátumszerzéshez szükséges 5 százalékos határ 144.808 szavazat volt.

A 8.023.217 választópolgárból 2.921.779-en jelentek meg az urnák előtt, ebből érvényesen 2.896.179-en szavaztak.

Az OVB eredmény-megállapító ülése közel kilenc órán át tartott csütörtökön.

TMRSZ FŐHADISZÁLLÁS

Címkefelhő

Érdekes blogok, irományok, cikkek, hírek......(47 csoport)

IP