A nap idézete:
""

Az oldal elérte a célját. A gyűlölködő, mocskolódó TMRSZ vezetőknél az oldal a szókimondása miatt kiverte a biztosítékot. Az igazság itt kendőzetlenül jelenik meg bármennyire is fáj egyeseknek. Minket mostmár nem lehet elhallgattatni. A bilit kiborítjuk. A TMRSZ vezetőivel szemben a saját modorukban és a fegyvereikkel vesszük fel a harcot. Hajrá!

2009. június 10.

Kezd a döbbenet kiülni az arcokra (kellett ez nekünk?)

Képek (folyamatosan bővítve) pici kommentárral.

Erre volt jó a TMRSZ-JOBBIK megállapodás!Mi szóltunk előre! Köszönjük Szima Judit és Both László Úr! Ezt jól bevettétek és megettétek! És még valaki ezek után hisz a mesékben?

Mondjuk az is biztos, hogy az illetékes elvtársnőnek és az elnök úrnak kib@szott nehéz lesz ezt megmagyarázni a tagságnak. (biztos törik is a fejüket nagyon. )

A példák: időrendben

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

2009.06.10. 19:42-kor még a TRMSZ oldalán hivatalosan még ezzel kapcsolatosan nem jelent meg hivatalos közlemény!

2009.06.11. 04:44-kor még a helyzet változatlan, közlemény továbbra nincs.

2009.06.12. 03:44-kor még a helyzet változatlan, közlemény továbbra nincs.

(folyt.köv.)

A rövid távú jóslat végeredménye (tomcat)

Tomcat:
Sem ez, sem az a változat nem nyert a tegnapi jóslatból, hanem egy harmadik forgatókönyv valósult meg. A Jobbik mai elnökségi ülésén úgy döntött, végül mégis Szegedi Csanádot küldi az Európai Parlamentbe harmadikként, Morvai Krisztina és Balczó Zoltán mellett.

Most persze lehet kacarászni, hogy "mellément", csakhogy ezt a lehetőséget azért nem is említettem, mert a Jobbik már a választás éjszakáján hivatalosan bejelentette Szegedi Csanád visszaléptetését.

A Jobbik részben elégedett lehet. Mégis párttag kerül a harmadik helyre, és nem kell megmagyarázniuk semmit a választóknak. De a döntés hátrányai is jelentősek. A Jobbik most öt évre "elveszti" alelnökét, aki így a 2010-es országgyűlési választáson sem indulhat (hacsak le nem mond addig), és Szegedi Csanád számára személy szerint is hátrányos, mert így nem tudja befejezni egyetemi tanulmányait a Károli Gáspár Tudományegyetemen. Karrierje szempontjából sem jó, hiszen öt évre el lesz tüntetve a belföldi közvélemény szeme elől. Ezekből egyértelmű, hogy személye kompromisszumos megoldás. A Jobbikra jellemző, sokat emlegetett káderhiány miatt pillantnyilag nincs kit a helyére állítani.

A "kudarcon" kacarászók próbáljanak épkézláb magyarázatot találni arra, miért jelentették be a választási eredményhirdetés után azonnal Szegedi Csanád visszalépését, de nem nevezve meg a helyére lépő személyt, és miért vonják ezt most vissza mégis.

Az Uniós képviselői fizetésekről röviden.

Az új parlamenti ciklusban ugyanis – az eddigi különbségeket kiküszöbölendő – egységes fizetést vezetnek be az EP-ben, aminek az olaszok annyira nem, a kelet-európaiak viszont annál inkább örülnek.

Jól járnak azok a kelet-európai jelöltek, akik júliustól az Európai Parlament új képviselőiként kezdhetik meg munkájukat: az akkor kezdődő ciklustól kezdve ugyanis minden EP-képviselőnek egységes fizetés jár, ami nagyjából havi 7 ezer eurót tesz ki. Fizetésüket ettől kezdve a képviselők nem a tagállamoktól kapják, hanem az Európai Unió költségvetéséből – mindenki ugyanannyit. A képviselők bérét az Európai Bíróság bíráinak fizetéséhez képest állapítják meg, így az összeg 2009-ben egészen pontosan 7,665 euró lesz havonta. Ebből közösségi adót és járulékokat kell fizetni az uniós büdzsébe, igaz, a tagállamoknak megmarad az a lehetőségük, hogy legfeljebb a nemzeti kulcsok mértékéig ők is megadóztassák a fizetéseket.

Eddig az EP tagjai a nemzeti képviselők fizetésével megfelelő összegű javadalmazásban részesültek: így fordulhatott elő, hogy míg egyes közép- és kelet-európaiak (köztük a magyarok) fizetése nem érte el az ezer eurót, addig a németek 7 ezer eurót, az olaszok pedig közel 12 ezer eurót vihettek haza havonta. (Az EUobserver összefoglalója szerint így történhetett meg az is, hogy egy olasz EP-képviselő 15-ször annyit keresett egy hónapban, mint bolgár kollégája.)

Ezeket a különbségeket szünteti meg az új szabályozás, igaz, mindez maga után vonhatja azt is, hogy sok EP-képviselő többet fog hazavinni, mint amennyit hazája államfője keres egy hónapban (itt megint csak Bulgáriát lehetne felhozni példaként). Míg a 2004 óta csatlakozott tagországok képviselői kimondottan jó járnak a változtatással, addig az olaszoknak elég nagy érvágást jelent az új szabályozás, ám egy kompromisszumos megállapodás szerint a tagállamok kérhetnek átmeneti felmentést az új előírások alól, sőt, az újraválasztott képviselők választhatják a régi fizetésüket is az egész parlamenti ciklus alatt.

Ezzel egyidőben jelentősen változik a képviselők költségtérítési rendszere is, így például a repülőutak költségeit mostantól a tényleges és igazolt kiadások – és nem az eddigi „bemondás” – alapján térítik meg. Az átalányjellegű kifizetés tehát megszűnik. Az új ciklustól kezdve azonban nem csak az EP-képviselők fizetésére, de egészség- és nyugdíjbiztosítására, és egyéb juttatásaira is egységes szabályok vonatkoznak majd.

Ugyancsak változik a parlamenti asszisztensek bérezése, így a képviselők a saját rokonaikat mostantól nem alkalmazhatják, az asszisztensek bérét pedig hitelesített kifizető ügynökségek révén fizetik ki, ezzel is biztosítva a társadalombiztosítási járulék és az adók befizetését. Újdonság az is, hogy az EP-képviselők a parlamenti asszisztenciára kapott keretösszeg legfeljebb negyedét fordíthatják majd tanulmányok megrendelésére, illetve egyéb tanácsadói munkára.

Csak pénzért ad interjút a Jobbik

Nem ad interjút ellenséges bel- vagy külföldi sajtóterméknek a Jobbik vezetése, hacsak az újságíró letétbe nem helyez ezer eurót a párt kincstárnokánál – írta tegnapi számában a Neue Zürcher Zeitung. A párt elnökségének „nincs ideje” az olyan médiumokra, amelyek hazugságok terjesztenek róluk, és amelyek rasszistának, antiszemitának vagy fasisztának állítják be őket.

Nem ad interjút „ellenséges” bel- vagy külföldi sajtóterméknek a Jobbik vezetése, hacsak az újságíró letétbe nem helyez ezer eurót a párt kincstárnokánál – írta tegnapi számában a Neue Zürcher Zeitung. A svájci lap terjedelmes riportban számol be a magyarországi cigányokat ért támadásokról, a Magyar Gárda megalakulásáról és a Jobbik előretöréséről: a tudósító szerint a lakosság körében uralkodó bizonytalanság közepette az eddig marginális szélsőjobboldali kispárt, a Jobbik immár komoly tényező lett a politikában ( a riport még az vasárnap EP-választások előtt készült – a szerk. megj.)


A lap tudósítója interjút kért Vona Gábortól, a Jobbik vezetőjétől is, de a kérelmet a párt nemzetközi és sajtókapcsolatokért felelős munkatársa, Kovács Béla az alábbi indoklással utasította vissza: a párt elnökségének nincs ideje az olyan médiumokra, amelyek hazugságok terjesztenek róluk, és amelyek rasszistának, antiszemitának vagy fasisztának állítják be őket. A pártvezetés ezért úgy döntött, hogy a Jobbik rossz hírét keltő sajtótermékeket a jövőben bíróság elé citálják.

Interjút csak akkor adnak, ha az újságíró írásban kötelezi magát, hogy azt magnóra veszi, és a felvételt a bíróságon adott esetben bizonyítékként használhatják. Az újságíróknak ezen kívül az interjúk előtt letétbe kell helyezniük ezer eurót a párt kincstárnokánál: ezt visszadják, ha a cikk hangvétele megfelelő, ellenkező esetben a bírósági eljárás költségeire fordítják. Mint kiderült, a Jobbiknak ugyan a svájci sajtóval eddig nem volt kellemetlen tapasztalata, de a német ARD-től és Spiegeltől kezdve a brit BBC-ig vagy az amerikai New York Times-ig minden külföldi lap elfogadhatlan módon írt róluk, ezért kénytelenek a fenti lépések bevezetésére.

Forrás: http://nol.hu/kulfold/csak_penzert_ad_interjut_a_jobbik

A Jobbik nem ül magyarellenes pártokkal közös frakcióba (megvan a 3. ember!)

A Jobbik nem ül magyarellenes pártokkal közös frakcióba
2009-06-10

A Jobbik olyan frakcióban szeretne politizálni az európai parlamentben (EP), amely nemet mond a lisszaboni szerződésre és az abban foglaltakra, olyan képviselőcsoportba azonban semmiképpen nem szeretnének ülni, amelyben nyíltan magyarellenes pártok vannak - közölte Vona Gábor pártelnök szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus megerősítette, hogy az EP-listájuk első három helyéről mandátumot szerzett képviselőket: Morvai Krisztinát, Balczó Zoltánt és Szegedi Csanádot delegálják az Európai Parlamentbe.

Azzal összefüggésben, hogy az EP-ben melyik képviselőcsoportba ülnek, elmondta: a közeljövőben több tárgyalás is zajlik majd arról, sikerül-e frakciót alakítaniuk az EU-szkeptikusoknak, vagy ahogyan Vona Gábor fogalmazott, az "EU-realista" körnek.

A tájékoztatón Morvai Krisztina, a Jobbik listájának első helyéről az EP-be bejutott képviselő azt kérte, a programjukban megszólított csoportok civil szervezetei keressék meg őt, hogy "együtt harcolhassanak Brüsszelben".

Forrás: MTI

Ki lesz a harmadik?

Pénz és program - a Jobbik talányai
forrás:
http://nol.hu/belfold/20090610-penz_es_program_-_a_jobbik_talanyai
Hogyan és mivel érte el az embereket a kistelepüléseken a Jobbik? Honnan volt pénzük egy nagyon jól látható kampánnyal elérni a nagyvárosokat? Milyen a párt felépítése? Ki lesz a harmadik brüsszeli képviselőjük? És hogy kell azt érteni, hogy a "Kárpát-medencét egy szerencsés történelmi szituációban majd viszsza kell foglalni?"
A Jobbik ma délután jelenti be, hogy Morvai Krisztina és Balczó Zoltán mellett ki lesz a harmadik EP-képviselője. Ez attól függ, hogy a párt 26 éves alelnöke, Szegedi Csanád, aki a lista harmadik helyezettjeként befutó helyen végzett, hogyan dönt: Brüsszelt választja, vagy Magyarországon marad. A döntés előtt, tegnap este Szegedi Vona Gáborral egyeztetett. Ha az alelnök nemet mond, abból nem következik automatikusan, hogy a Tettrekész rendőrszakszervezet vezetőjeként ismertté vált, a lista negyedik helyén jelölt Szima Judit megy Brüsszelbe. A párt bárkit kijelölhet.

Szegedi hét éve költözött Budapestre Miskolcról. A borsodi, illetve az észak-magyarországi térség az EP-választáson különösen sokat hozott a Jobbik konyhájára.

A Jobbik egyébként 2003-as párttá alakulása óta a legfiatalabbakat célozza, és sokak szerint ez a siker egyik oka. Ők ugyanis eljutnak az első szavazókhoz. Politikailag koránt sincsenek elszigetelve. Kartalon például úgy lett nemrég jobbikos polgármester, hogy a komplett Fidelitas átállt. Ők maguk a nehéz helyzetben lévő vidéki települések "lehulló" szavazataira vadásztak, amelyek fölött sokáig az MSZP "rendelkezett".

A falvakban elért jó eredményt a Jobbik a Magyar Gárda-tagoknak, a pályakezdő kisértelmiségieknek és egyházi kapcsolatainak köszönheti.

A kisvárosokban leggyakrabban fiatal értelmiségiek vezetésével működnek a he-
lyi alapszervezetek, ezeknek ugyanolyan hierarchikus a felépítésük - elnök, elnökhelyettes stb. -, mint a megyei vagy az országos szervezetnek. A megyei elnökségek mellé - mint általában a többi párt - választókerületi kampányfőnököket is állítottak. Vona Gábor vasárnap este elsőként Szabó Gábornak, a Jobbik kampányfőnökének köszönte meg a jó szereplést.

Amúgy a Jobbik vezérkarában az az álláspont alakult ki, hogy nincs egyetlen jól megjelölhető oka a kiugró szereplésnek, több tényező szerencsés együttállására volt szükség.

A Jobbik 29-31 millió forintot költ kommunikációra az EP-választási kampány idején - közölték a párt vezetői az Origo körkérdésére válaszolva május elején. Ebből a pénzből körülbelül háromszáz óriásplakát kihelyezését tervezték, egymillió szórólapot készítettek, emellett plakátokat, valamint matricákat is terveztek, és ötmilliót szántak televíziós és rádiós hirdetésekre. Csaknem egymilliót fordítottak a március 15-i kampánynyitó rendezvényre, és valószínűleg sok százezer forintba került a kongresszusi központ különtermében a vasárnapi választási eredmények kihirdetését követően tartott rendezvény.

"Aztán azt is találgatták, hogy honnan van a Jobbiknak pénze. Mivel magukból indultak ki, el sem tudják képzelni azt, hogy a Jobbik ereje nem háttértámogatásból, nem külföldi pénzekből, hanem a nemzetben gondolkodó magyar emberek munkájából, lelkesedéséből és áldozatvállalásából fakad" - vág elébe a kampánykiadások forrásaira vonatkozó kérdéseknek egy korábbi nyilatkozatával Vona Gábor pártelnök. A Jobbik aktivistái ugyancsak azt hangoztatják, hogy a kampányukat több ezer önkéntes segítette, a költségeket pedig jelentős részben a támogatók néhány ezer, legfeljebb tíz-húszezer forintos hozzájárulásából fedezték.

Tény, hogy a párt saját forrásból még a hivatalosan harmincmilliósra becsült kampány költségeit sem tudta volna állni. Ezt támasztja alá, hogy a Jobbik költségvetési támogatásban csupán a MIÉP- Jobbik a Harmadik Út alkalmi koalícióval közösen elért, valamivel több mint kétszázalékos eredmény után részesül, de a pénz elosztásáról Csurka Istvánnal máig vita folyik. Jobbikos források szerint eddig 26 milliót kaptak a körülbelül százmilliós juttatásból.

A párt elvileg juthatott volna némi készpénzhez abból a 25 millióból is, amit - a pártalapítványokról szóló jogszabály változása miatt - a Magyar Igazságért, a Jobb Magyarországért Alapítványnak juttattak egy április 10-én kelt kormányrendelet szerint, ám könnyen lehet, hogy a Csurka nevével fémjelzett, és április 3-án bejegyzett szervezetnek folyósított pénzből nem láttak egy fillért sem.

Vagyis: bevételként marad a 26 millió, a támogatók által havonta befizetett körülbelül egymilliós summa, illetve a tagdíjbevétel. Ez utóbbi körülbelül hasonló nagyságrendű összeget jelenthet. Ehhez jön még a Jobbikhoz közelálló Kollégium a Jövőért Alapítvány számára a 2008-as személyi jövedelemadóból felajánlott 4,3 millió forint. Közvetlenül pártcélokra azonban az alapítványi támogatás nem fordítható.

Valószínű, hogy a Jobbik által harmincmillió körülinek jelzett kampánykiadásokat a most felsorolt forrásokból nem lehetett fedezni. Már csak azért sem, mert a háromszáz óriásplakát elkészítésének és egyhavi kihelyezésének költségei önmagukban is jelentősen meghaladják ezt az összeget.

Az Állami Számvevőszék május 28-án kelt jelentése szerint a gazdálkodás átláthatósága a Jobbiknak sem szívügye. A 2006-os választási eredmények alapján állami támogatásra jogosult MIÉP-Jobbik a Harmadik Út koalíció máig nem számolt el a 2006-ban és 2007-ben kapott pénzekkel, és felszólításra sem tett eleget adatszolgáltatási kötelezettségének. Ezért az ÁSZ februárban helyszíni ellenőrzést tartott, és kiderült, hogy a könyvelést januárban visszamenőleg készítették el, ráadásul jelentős részben fénymásolt - tehát hitelesnek nem tekinthető - bizonylatok alapján. Ezekből az derült ki, hogy a 2006-os kampányban a jelöltek népszerűsítésére mindössze 1,2 millió forintot fordítottak, és a summa jelentős része alapítványokhoz került. Az ÁSZ ezért felhívta az akkor már nem létező pártszövetséget, hogy "valós adatokkal pótolják" a pénzügyi beszámolót, az önkormányzati minisztert pedig arra: a jelöltarányos támogatás fel nem használt részét fizettesse vissza.

Részlet a Jobbik hivatalos programjából: 

A liberális politika miatt most jellemző "már a fogantatástól kezdve az emberi élet értékének devalválása (...) a deviáns magatartás tolerálásának igénye címén annak szinte követendő példává emelése, a (...) banki, beruházási bűnügyek főkolomposainak kimosása, a közrend-közbiztonság katasztrofális helyzete, egyes régiókban a békés lakosság bűnözőknek - meghatározó módon cigány bűnözőknek - való kiszolgáltatottsága. Törvényeink ezek orvoslására jórészt alkalmatlanok, azok szigorítása megkerülhetetlen, ennek Brüsszel rosszallása nem emelhet gátat."

Részlet Szegedi Csanádnak, a Jobbik honlapján közölt interjújából: 

"Trianon esetében nem mérlegelhetünk. Egy magyar testvérünk sem lehet mérlegelés kérdése. A nagyszüleim, szüleim arra neveltek, a kisfiamat én is arra nevelem, hogy a Kárpát-medencét egy szerencsés történelmi szituációban majd vissza kell foglalnia a magyarságnak. Sajnos most még az is problémát okoz, hogy a megmaradt 93 ezer négyzetkilométert megtartsuk. A magyarság az eszmélés fázisában van, és töretlen hittel hiszem, hogy megvédjük hazánkat és a Trianonban ránk erőltetett igazságtalan diktátumot meg lehet változtatatni."

Előd Brüsszelbe menne?

forrás:  http://sodi.freeblog.hu/archives/2009/06/10/Elod_Brusszelbe_menne/
Előd Brüsszelbe menne?
Az áldást sodika küldte 2009. június 10., szerda - 0:34-kor 

Tomcat mai írásából már hiányoznak azok az elmebeteg, összeesküvés-szagú sugalmazások, miszerint például Vona Gábor ködös pártérdekek miatt közvetve szándékosan gyorsítaná a Szima Judit elleni büntetőeljárásokat, ám néhány érdekességet még így is tartogat számunkra az anyag. 

Abban tökéletesen igaza van, hogy az EP választásról szóló törvény alapján a kieső jelölteket nem automatikusan az utánuk következő ember váltja fel, hanem ehelyett a pártok teljesen szabadon válogathatnak a listájukról. 

Az az állítás ugyanakkor, miszerint „valószínű, hogy a listán kívülről állítanak valakit Szegedi Csanád helyébe” orbitális nagy baromság, ugyanis ilyesmit a törvény egyáltalán nem tesz lehetővé! 

 10. § (1) A mandátumhoz jutott képviselő megbízatásának megszűnése esetén a mandátumot – a listán eredetileg is szereplő jelöltek közül – a párt által megnevezett, ennek hiányában a listán soron következő jelölt szerzi meg. 

Az viszont igen erős változás a tegnapi naphoz képest, hogy Szegedi Csanád ma már nem egy háttérből szálakat rángató félelmetes figura, akivel senki sem mer packázni a pártban, hanem csak egy mezei családapa, aki most saját elhatározásából mond le a frissen elnyert mandátumáról. 

Abban azonban ennek ellenére sem látok logikát, hogy Szima Judit miért vállalná magára az esetlegesen kialakult konfliktusok kommunikálását, ha egyszer önmagában az a helyzet sem veszélyeztetné a TMRSZ és a Jobbik közötti megállapodást, ha azt jelentené be mosolyogva, hogy készségesen elfogadja a párt őt érintő döntését; az indoklás kínos feladatát pedig Vona Gáborra hagyná. 

Tomcat ezzel a felvetéssel megint csak Szima Judit tisztességét támadja. Míg tegnap azt állította, hogy Szima úrhölgy a valódi kihívások elől menekül, ma egy öntudatlan, sodródó bábnak próbálja beállítani pont azt az embert, aki éppen a kemény és következetes kitartásával küzdötte fel magát odáig, ahol most tart ő és a szervezete. 

Azt a mondatot pedig, miszerint a Tettrekésznél „a továbbiakban kizárólag rendőri-szakmai síkon-kooperálnak a párttal” nem egészen tudom hova tenni, elvégre a két szervezet közötti megállapodás eleve erről szólt, melyet nemrég Szima Judit is világosan megerősített. 

Egyébként az a hír járja, hogy Szegedi Csanád helyére eredetileg Novák Elődöt szánta a Jobbik az EP listán, azonban ő az OVB-be való delegálása miatt volt kénytelen lemondani erről. Ha ez és minden más pletyka igaz lenne, akkor most jó eséllyel ő lenne az, aki Morvai Krisztina és Balczó Zoltán mellett Brüsszelbe repülhet. 

Ebben az esetben Kroko tanár úr nyilván hosszú ömlengést kerekítene a lapján arról, hogy ő előre megmondta: Előd a Bill Gatest megszégyenítő vagyonából mindenhova könnyedén bevásárolja magát. Annak ellenére tartom ezt valószínűnek, hogy a lumpenproletár irigység elsősorban a bolsevik emberek jellemzője, nem pedig a nemzetieké. :) 


Milyen kár, hogy Előd jelölését a törvény nem engedi meg... 


By SoDI 

Ceterum censeo: A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.

Rövid távú jóslat - Jobbikosok el ne olvassák!!!!

Forrás:
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=90985655&t=9136272

"Rövid távú jóslat - Jobbikosok el ne olvassák!!!!
Blog - Tomcat
2009 június 9. 22:59:41
Ismét egy csak regisztrált olvasóinknak szóló cikkecske arról, mi történt ma, és mi lesz a kimenetele. A korlátozást megszüntetjük, amint kiderül, igaz-e, amit tudunk és amit állítunk. Ha igen, akkor az események után a szélesebb olvasóközönség elé tárjuk ezt a cikket.

Mindannyiunk kedvenc Novák Elődje ma kis híján tönkrevágta a Jobbik-TMRSZ paktumot. Persze nem egyedül, a pártvezetés más tagjai is kellettek ehhez a "nagyszerű" hadművelethez, mely végül csak a TMRSZ vezetőinek jóindulatának - és néhány Jobbik-párti TMRSZ-tag rábeszélésének - köszönhetően nem vezetett súlyosabb következményekhez.

A választások előtt Vona Gábor hatszemközt azt ígérte Szima Juditnak - a harmadik jelenlevő a TMRSZ egyik vezető tisztségviselője, a párt és a szakszervezet közti együttműködés kidolgozója volt - hogy amennyiben három mandátumot szereznek, a listán harmadik Szegedi Csanád visszalép Szima Judit javára. Ez nem volt hivatalos megegyezés, nem fektették írásba, de a TMRSZ-esek bíztak a Jobbik elnökének adott szavában. Vona könnyen ígért, hiszen maga sem hitte, hogy két mandátumnál többet szereznek. Egy korábbi cikkben már említettem, hogy a Jobbik szeret mindenféle pozíciókat odaígérni partnereinek "akkorra, amikor majd hatalmon leszünk" kitétellel.

Csakhogy a Jobbik valóban három mandátumot szerzett. Szegedi Csanád rövidesen be is jelenti visszalépését az EP-képviselőjelöltségtől. Ám nem a listán utána következő Szima Judit, hanem egy jobbikos párttag javára. Nem tudjuk, ki ez a párttag, hiszen az EP-listán Szima után következő Vona Gábor biztosan nem mehet Brüsszelbe, Z. Kárpát Dániel nem akar, utána pedig szinte ismeretlen "töltelékemberek" sorakoznak a pártlistán. Valószínű, hogy a listán kívülről állítanak valakit Szegedi Csanád helyébe. De hogy kit, az csak a holnapi sajtótájékoztatón derül ki. Vona Gábor többször kijelentette, hogy nem tartaná szerencsésnek, ha a párt három EP-képviselőjéből mindjárt kettő nem párttag lenne, ezért ígéret ide vagy oda, nem akarja Szima Juditot.

A TMRSZ erről értesülve számon akarta kérni Vonán az ígéretét. Vonát azonban nem lehetett elérni, így Both László rendőr alezredes, a TMRSZ elnöke Novák Előddel beszélt ma délután telefonon. Novák letagadta, hogy ilyen egyezség létezne, és olyan pökhendi stílusban ugatott vissza a TMRSZ elnökének, hogy az a diplomácia nyelvezetét félretéve utasította helyre a Jobbik "sajtófőnökét", kilátásba helyezve némi gyorsított fogszabályozási kezelést is arra az esetre, ha nem változtat a stílusán. A TMRSZ vezetői döbbenten állnak a dolog előtt, hiszen úgy gondolták, az adott szó éppen úgy köti a Jobbik vezetőit, mint őket.

Holnap a Jobbik bejelenti Szegedi Csanád visszalépését, és ki fog derülni, kinek a javára. A TMRSZ, bár igencsak zokon vették a Jobbik barátságtalan lépését, Emőke bunkó stílusáról nem is beszélve, végül nem bontja fel az együttműködési szerződést, de a továbbiakban kizárólag rendőri-szakmai síkon-kooperálnak a párttal. Szima Judit minden bizonnyal azt fogja nyilatkozni, hogy köszöni, de nem fogadja el, hogy Szegedi Csanád az ő javára lépjen vissza, mert "érdekképviseleti munkáját jobban tudja végezni itthon, mint Brüsszelben." Ez természetesen nem igaz, hiszen egy mentelmi jog által védett EP-képviselő sokkal hatékonyabban tud fellépni a munkavállalók érdekében, mint egy mezei szakszervezeti elnök, akit ráadásul egy tucat eljárással próbálnak ellehetetleníteni. De ez az egyetlen lépés, amelyet Szima Judit megtehet úgy, hogy se a Jobbik ne égjen le, se az együttműködési szerződés ne kerüljön veszélybe. Én tehát azt tippelem, hogy ezt fogja nyilatkozni.

Ha igazam lesz, és így történik holnap minden, a hithű jobbikosok végre befejezhetik az állandó vinnyogást, és odafigyelhetnének arra, amit a Bombagyár mond. Akkor is, ha fáj. Azért írjuk meg az ilyeneket, hogy inkább az elolvasása fájjon, mint az, ha senki nem szól előre, és a Jobbik aknára fut. Ha igazam van, akkor a Jobbik máris példáját adta annak az amatőr politizálásnak, amitől régóta féltem, és egyúttal bizonyságot nyer a Miért lufi a Jobbik című írásom egyik állítása, amely szerint a Jobbik jövőbeni fejlődésének egyik komoly gátja a párton belüli kölcsönös lekötelezettségek hálózata, amelyek meg fogják bénítani a Jobbik működését. Novák Előd szerepéről nem is beszélek: ez a sörösüvegvállú szarkavaró kis híján elintézte a Jobbik sok éves munkájának eredményét egyetlen telefonbeszélgetéssel. Biztos, hogy egy komoly pártnak éppen ilyen sajtófőnökre van szüksége?

Várjuk ki a végét, ennek a jóslatnak 24 órán belül megtudjuk az értékét. Addig lehet nyűglődni, hogy már megint bántjuk a Jobbikot."


TMRSZ FŐHADISZÁLLÁS

Címkefelhő

Érdekes blogok, irományok, cikkek, hírek......(47 csoport)

IP