A nap idézete:
""

Az oldal elérte a célját. A gyűlölködő, mocskolódó TMRSZ vezetőknél az oldal a szókimondása miatt kiverte a biztosítékot. Az igazság itt kendőzetlenül jelenik meg bármennyire is fáj egyeseknek. Minket mostmár nem lehet elhallgattatni. A bilit kiborítjuk. A TMRSZ vezetőivel szemben a saját modorukban és a fegyvereikkel vesszük fel a harcot. Hajrá!

2009. június 3.

OVB: alkotmánysértő a Jobbik szlogenje

MTI 2009. június 3. 19:05  
OVB: alkotmánysértő a Jobbik szlogenje

 
 Az Országos Választási Bizottság szerint alkotmánysértő a Jobbik szlogenje, amely szerint "Magyarország a magyaroké!"; a testület erről szerda esti ülésén döntött.
A testülethez azért fordult kifogással egy magánszemély, mert szerinte az ország számos pontján és szórólapon - valamint a Jobbik Magyarországért Mozgalom internetes oldalán - található szlogen ellentétes az alkotmánnyal, amely kimondja, hogy "a Magyar Köztársaságban élő nemzeti és etnikai kisebbségek részesei a nép hatalmának: államalkotó tényezők".
Arra hivatkozott, hogy a szlogen ezért nem felel meg a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlásnak, és így sérti ezt a választási alapelvet.
A kifogást megfogalmazó arra is felhívta a figyelmet, hogy a "Börtönbe Gyurcsányékkal!" szlogennel kapcsolatban az OVB már megállapította ugyanennek az alapelvnek a sérelmét, amit a Legfelsőbb Bíróság helyben is hagyott. Ennek ellenére a szlogen a mai napig látható a plakáton és a szórólapon, vagyis a párt nem tett eleget az eltiltásnak.
 
Ezért kérte az OVB-t, hogy a "Magyarország a magyaroké!" szlogennel kapcsolatban állapítsa meg annak alapjogsértő voltát, a "Börtönbe Gyurcsányékkal!" szlogennel összefüggésben pedig azt, hogy az azzal kapcsolatos eltiltásnak a Jobbik nem tett eleget, és kötelezze az európai parlamenti választáson induló mozgalmat arra: mindkét szlogent távolítsa el a plakátokról. 

Poplacsek levele Szlovákiából

amint látom, a tmrsz oldalnak nevezett önkielégítős oldalon próbálják fellengzősséggel és ennek az oldalnak a lekicsinylésével elkendőzni a valóságot.

1. a tmrsz egy álérdekvédő, politikai szerevezet, ami beépült a rendőrségbe és nem kevés anyagi forrást is jelent nekik. 

2. a fel nem használt munkaidő megváltása, amit csak a tmrsz kap meg havonta, a többi szakszervezet csak negyed vagy félévente. a legmagasabb tagdíj, ami a fizetés 1%-a aminek csak a fele írható le az adóból.

3. erre az oldalra mondják, hogy szánalmas irományok. és náluk? ezen az oldalon állítom hogy jóval több a valós hír, mint a tmrsz-nél a kezdetek óta ősszesen.
amennyi szánalmas beírás, belterjes hozzászologatás ott van az már nevetséges és szánalmas. 

4. nem ennek az oldalnak az írói a lényegesek, hanem a tmrsz valódi szándéka, a tmrsz köré gyűlt emberek múltja.

5. nem vagyok se jobb se baloldali, még a választások sem érdekelnek, de elképzelem pl. az szdsz mennyit röhöghet a szánalmas nyavajgásokon, hogy ilyen olyan szdsz meg különféle összeesküvéselméletekre épített szervezetek állhatnak ez mögött.

szóval nekik nem ezzel az oldallal kell foglalkozni, ebben igazuk van, hanem rettegni (amit minden beírásukból ki lehet olvasni, akárhogyan próbálják leplezni) hogy kiderül a piszkos valóság, és szépen lassan vagy akár gyorsan, lehull róluk a lepel. lehet hogy a többi szakszervezet sem szent, és biztos mindegyik hozott már hibás döntést, vagy tett meggondolatlan dolgot, de egy amit érdekvédelem címén ez a gyülekezet végez az nonszensz.
főleg a megtévesztett tagságot sajnálom.
rengeteg olyan emberről tudok akik beléptek, és csúnyán becsapták cserbenhagyták, és szépen visszaoldalogtak az erőszakkal kiléptetett volt szervezetükbe. a tmrsz helyett, sokszor az ő tagjaikat is képviselve. Állítom nincs 5500 tagjuk, lehet kb 4-4500. ebből is meggyőződéses úgy 2000 fő. de a jobbik miatt közöttük is lehet párszáz olyan aki elbizonytalanodott. a többi azt sem tudja sajnos hogy kinek a tagja. szégyen de sajnos ez van. 
a beléptető, szemtelen, pimasz stílusú magukat tisztségviselőnek valló egyének szintje pedig hol tenyérbemászó, hol színvonaltalan, de a legtöbbször aljas.

mások sikerét eladni a magukénak, a másik sikerét lekicsinyelni, a többi szervezet tisztségviselőit megrágalmazni, aljas hazugságokat terjeszteni, a tagokat megtévesztve belépni az pedig több mint aljas. 

na ezért örülök az ügyészség döntésének, és remélem lesz folytatása, ahogyan lesz a tmrsz szennyesének kiteregetésének is.

szima, ökrös, posta és az a pár tucat talpnyaló pedig kezdjen elgondolkozni.

nektek tagok pedig egy kis számítás:

kifizettek egy átlagos fizetésből havi 2000 ft tagdíjat, éves szinten 24000,- ft amiből leírható 12000,- ft. mindezért kaptok egy karácsonyi giccset, és napi gyalázkodást. vagy a honlapon, vagy a gerinctelenül be sem jegyzett sajtóterméknek nevezett szennylapban amit feljelenteni sem lehet pont ez miatt. ezért aljas az egész csapat.

pénzlenyúlós banda az egész. 

szima lakása az iroda amiért havi bérleti díjat fizetnek a pénzetekből. 
egyszer kérdezzétek meg hol a tagdíj, fillérre elszámolva.
mondjuk apeh és számvevőszék is megnézhetné.

nézzetek körül a többi szakszervezetben, ahol párszáz ft tagdíj ellenében tényleges és személyes törődést kaptok a hol mézesmázas, hol harcias szavak és az üres igérgetések helyett.

kérdezzétek meg a pereket. konkrétan mennyit kezdeményezett a tmrsz, és mennyit vesztett és nyert JOGERŐSEN.

mennyi per indult a tmrsz ellen és mennyi a vesztett?

mindenhol csak elitélés, dilettantizmus, bunkóság jellemzi a tmrsz pályafutásának útját.

legjellemzőbb amikor szima megbízza a tmrsz-t a saját védelme ellátására és a tmrsz megbízza szimát, szima védelmére. ez már pszichológiai eset.

kérdezzétek meg a III/III-as múltját. mikor mesél róla?

valaki megnézhetné már a levéltárban. vagy a megerősítés, vagy a cáfolat kellene.

remélem egyre többen elgondolkoznak és kinyílik a szemük. 

az oldal látogatottsága, annak ellenére, hogy nincs sehol reklámozva, és pár napja indult, elég nagy és futótűzként terjed az állomány körében. ráadásul a szavazógép állásából kiindulni butaság, hiszen többször nullázva lett, (ha már ennyire figyeled pubi) és nem is szavaz mindenki.

azon meg kár finnyáskodni, hogy itt milyen a stílus. amilyen nálatok. ugye milyen jó tükörbe nézni? :)

ahoj!
Poplacsek

Legfőbb Ügyészség: törvénytelen a TMRSZ-Jobbik megállapodás

Fel kell bontania a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének (TMRSZ) a Jobbik Magyarországért Mozgalommal kötött együttműködési megállapodását, mert a szakszervezet elnökének és főtitkárának nem volt törvényes felhatalmazása az együttműködés aláírására - közölte a Legfőbb Ügyészség szóvivője az ügyészség álláspontját.

Borbély Zoltán emlékeztetett arra: Bencze József országos rendőrfőkapitány törvényességi kérelemmel fordult a legfőbb ügyészhez a TMRSZ ügyében. A Legfőbb Ügyészség ez alapján vizsgálatot folytatott annak megállapítására, hogy a szakszervezet működése törvényes-e.

A Legfelsőbb Bíróság által kialakított jogalkalmazói gyakorlat szerint a társadalmi szervezet törvénysértésének megállapításához vizsgálni kell az egyesülési jogról szóló törvény, a társadalmi szervezet alapszabálya, valamint az egyéb szabályzatok rendelkezéseinek betartását.

A szóvivő elmondta: a TMRSZ alapszabályának 7. pontja szerint a szakszervezet célkitűzéseit önállóan, az állami, politikai és társadalmi szervezetektől függetlenül fogalmazza meg és váltja valóra. A szakszervezet 2004. augusztus 24-én hozott 5. számú határozattal elfogadott programjának 1. pontja értelmében az érdekképviseleti, érdekvédelmi tevékenységet a politikai pártoktól és mozgalmaktól függetlenül, a Magyar Köztársaság alkotmányának, az egyesülésről szóló törvénynek, a hazai és nemzetközi szabályoknak és jogszabályoknak megfelelően, az alapszabályban foglaltak szerint végzi.

Az ügyészség közlése szerint a TMRSZ alapszabályában és programjában foglaltakkal szemben a szakszervezet elnöke és főtitkára 2009. május 18-án együttműködési megállapodást kötött a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselőivel. A TMRSZ alapszabályát és programját a legfelsőbb döntési joggal rendelkező testület, a kongresszus alkotta meg.

Az alapszabály 7. pontjából és a program 1. pontjából kétséget kizáróan megállapítható, hogy a szakszervezet tevékenységét politikai pártoktól és mozgalmaktól függetlenül, a hazai jogszabályoknak megfelelően kell, hogy megvalósítsa, ennek megfelelően a szervezet főtitkárának és elnökének a Jobbik Magyarországért Mozgalommal kötött együttműködési megállapodás aláírására nem volt törvényes felhatalmazása - áll az ügyészség által a szakszervezetnek küldött figyelmeztetésben. 

A további jogszabálysértés elkerülése érdekében a Legfőbb Ügyészség ügyészi törvényességi felügyeleti jogkörben figyelmeztetést nyújtott be, továbbá felhívta a szakszervezet elnökét és főtitkárát a megállapodás felbontására.

A Legfőbb Ügyészség arról is tájékoztatta a szakszervezet vezetőit, hogy 30 napon belül kötelesek elbírálni a figyelmeztetést és meg kell tenniük a megfelelő intézkedést. Ha ennek nem tesznek eleget, az ügyész a törvényes állapot helyreállítása érdekében jogosult a bírósághoz keresetet benyújtani. 

Borbély Zoltán közölte: a szakszervezet vezetői mellett az országos rendőrfőkapitányt is tájékoztatták a vizsgálat eredményéről.

Nem mi írtuk!

Pepin sógor: Körmagyar

A mai politikai palettán az a sok minden, ami történik, bizonyos értelemben a Körmagyar című színművet juttatja eszembe. Dialógusok, monológok szállnak a légben, közszereplők, hirtelen felbukkant nevek forognak hol emitt, hol amott, mindig újabb és újabb helyszínre és helyzetbe hozva. És mint a darabban, a való életben is megy az örök körforgás, ahogy az egyik szereplő átcsusszan egy másik közegbe és jelenetbe, magától értetődően. Most éppen egy alezredesi rangbanlevő rendőrnő gondolta úgy, hogy ezt megteheti.

szsz_lead.jpgA Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) 2004-ben alakult, mintegy négy és félezer tagjuk van. Szima Judit főtitkár, mint mondják, évek óta következetesen azon munkálkodik, hogy a testületen belül legyen fontos a hibák feltárása, a felelősök és az  áldatlan állapotok okának minden esetben való megnevezése. Ezzel nincs is semmi baj, de Szima alezredes jelenleg a Jobbik EP-listájának 4. helyén szerepel. Csakhogy a szakszervezet alapszabályában benne van, hogy pártoktól és mozgalmaktól függetlenül kíván tagjai érdekében tevékenykedni. Ha nem lenne benne, egy belülről jövő hangnak akkor is meg kellett volna szólalnia, hogy a két dolog összeférhetetlen.


szsz_ep.jpgTavaly júniusban bujtogatás miatt emelt vádat a Katonai Ügyészség a TMRSZ főtitkárával szemben. A vád szerint Szima Judit több, a szervezet honlapjára kikerült cikkben támadta a rendőri vezetőket, sőt, a Magyar Gárda támogatására is kérte a rendőröket, de ez utóbbit az alezredes cáfolja, hamis levélre hivatkozva. A hamis levél elő- és utóéletéről azonban nem lehet olvasni semmit.
Mivel a Magyar Gárda a Jobbik fennhatósága alatt működik, kissé blazírt eltolnia magától ezt a gondolatot, miközben a Jobbik EP-képviselője.


A hivatalos eljárás ugyan megköveteli, hogy a bujtogatás vádja esetében ún. rabosított módon hallgassák ki a gyanúsítottat, mégis, a módszer, de maga a bujtogatás ellen is számos civil szervezet emelte fel szavát. Hogy a Civil Jogász Bizottság, vagy az Október 23. Bizottság hogyan kerülnek a tiltakozó levél végére aláíróként, azt a Jobbik fényében nincs mit magyarázni, de hogy olyan szervezetek, mint a Közlekedési Dolgozók Egyesülete, a Szervátültetettek Szövetsége miként került bele az összes közjogi méltóságnak elküldött levélbe, egyáltalán nem lehet érteni. Legfőképp a nagyon is fajsúlyos Levegő Munkacsoport részvétele tűnik kakukktojásnak, az Irgalmas Szamaritánusok aláírása pedig egyenesen groteszknek.


szsz_r.jpgSzima Judit bizonyára tisztában van azzal, hogy mint szakszervezeti vezető erős védettséget élvez, s hogy csak jogerős büntető elítélés után mozdíthatják el, vagy a tagság hívhatja vissza. Miután a 2002-es választások elvesztése után a jobboldalt egy zászló akarták terelni, de ez nem járt sikerrel, sokan úgy gondolták, hogy egy markáns, egyértelmű megfogalmazású, jobboldali tömörülésre van szükség, és a Tettrekészek legott ott is termettek. Majdnem egyidőben más csoportokból alakult ki a Vona-féle Jobbik Mozgalom, illetve Egyesület, majd később a Magyar Gárda.


A Jobbik láthatólag törekszik a Fidesszel szemben arra, hogy programja adjon valamit az emberek kezébe, és ne csak lózungok és demagógia uralja a mondatkígyókat, amiket a hallgatóság köré tekerve szellemileg és lelkileg foglyul lehet őket ejteni. Hiszen látták, hogy az a Fidesz nyújtotta módszer nem válik be. Ez a program azonban olyan, mint mikor az  anya nem engedi meg a fagylaltot a gyereknek, de az apa titokban pénzt ad rá. szsz_valaszt.jpgA program egy katyvasz, ahol egyik oldalon azt mondják, amit a közönség hallani akar, vegyítve a kézzel fogható dolgokat a véghez vihetőség képtelenségével a háttérben, a másik oldalon pedig kielégíti az emberek elkeseredettségéből fakadó bosszúszomját, bűnbakkeresését és totálisan kimeríti a nemzeti érzéssel való visszaélést, ahol a honfiúi büszkeséget eszközzé alacsonyítják le. 

A Jobbik programjából kedvencemet nyújtanám át a nyájas olvasónak, mely szerint Vona Gábor (a szélsőjobb klasszikus forgatókönyvét követve) euroszkepticizmus alapján akar az EU-parlamentben politizálni. Ennek részeként végső, ám sajátságos csapást óhajt mérni a kapitalizmusra, mely szerint a felvett hitelek újratárgyalását és felmondását követeli, mondván, eleget fizettünk már a külföldi bankoknak.
Révületbe sem kell esni egy Giorgio-féle cukorkával, hogy ezen az alapon tömegek rohangálnak majd a bankjaikba, fityiszt mutatnak, majd középső ujjuk segítségével fejezik majd ki, hogyan is óhajtják kiegyenlíteni hátralékaikat.  

Egy ilyen program mögé áll tehát az a Szima Judit, aki lehet, hogy nem közgazdász, de látnia kell, hogy ez a fajta program nem menti meg a gazdaságot, nem vezeti ki az országot a válságból, hanem csupán csak egy hőbörgésnek felel meg. Vészesen hasonlít arra, amit a főmasinisztás szakszervezetis kollégája tett és mondott az elmúlt években. Miként pontosan nyomon követhető a nyílt politizálás, eltávolodva a szakszervezeti céloktól. Pedig van egy alapító okirat, amelyhez egy főtitkárnak illene tartania magát.


szsz_jedi.jpg

Talán izgalmasabb lenne olyat kitalálni, ahol megcsillogtathatja a kiképzésekben nyert ügyességét és rátermettségét. Olvasom, van Skóciában egy rendőrnő, aki hívő Star Wars rajongó, és magát ironikusan jedi vallásúnak mondja. Nem ő az egyedüli, vagy 400 ezren vallották magukat rajongásukban. A hölgy szerint minden rendőrnek a Csillagok háborúja filmekből ismert, jó oldalon küzdő lovagnak kellene lennie. És mivel Jedi lovagnak lenni életmód, hát ahhoz az értékrendhez kell tartaniuk is magukat.

Szima Judit rendőr alezredes, szakszervezeti főtitkárként, jobbikosként, a Gárda árnyékában hiába is pályázna a Jedi lovag címre. Bújhat bármilyen jelmezbe, igazából csak Darth Vader, a sötét lovag marad.

forrás:

http://tiaramagazin.hu/page/pepin_sogor_kormagyar

Testvérem, Galamb!

Olvasva a könyved eddig közölt részleteit, erőt vett rajtam a lelkiismeret és a közlésvágy.

Egy rendvédelmi szerv szánalmasan közönséges tagja voltam.
Viszont élt bennem a törtetés ösztöne, ezért aljas könyökléssel és testi-lelki terrorral rávettem - az amúgy is velejéig korrupt – társaimat, hogy egyik vezetőjük lehessek a szakszervezetben.
Persze ennek ára volt.
Bugylibicskával körülmetéltem magamat és beléptem egy titkos, szabadkőműves páholyba. Minderre a Genfi-tó jege alatt, egy búvárharangban került sor.
Fiatal voltam és bohó.
Akkoriban még szinte naponta mutyiztam, sokszor nem is egyedül.
Egy-egy fárasztó birkalopás után könyékig turkáltam az őzpörköltben és sárgára ittam a májam tokaji borokkal.
Nyakra-főre előléptettek és jutalmaztak becstelen elöljáróim, míg én múlattam a köz pénzét.
Perverz ösztöneimet gyerektáborokban éltem ki, de gyakran vettem részt a BM-ben tartott vad murikon is, amit fontos tárgyalásoknak álcáztunk. Nem volt nehéz, hiszen mindnyájan titkos ügynökei voltunk valamelyik ellenséges országnak.
Bizony, így ment ez...
Ám egy napon arra ébredtem, hogy nem bírja a gyomrom az őzpörköltet és ez lett a vesztem.
Kiutáltak maguk közül és egy mondvacsinált ürüggyel lemondattak, méghozzá önként.
Azóta megbántam mindent, plasztikáztattam a fütyimet és beléptem a Gárdába.
Szima Judit arcát életnagyságban a széles hátamra tetováltattam, s hajlandó vagyok feldobni a régi bűntársaimat.
Mindezt azért, hogy nyíljon fel végre e sokat szenvedett, véráztatta, talpalatnyi föld szeme!

Ui.: Egyszer eladtunk egy nyugdíjas népdalkört enyvalapanyagnak 2Ft/kg áron, de erről később!

Szerző: "meaculpa"
Imrus!
Azért ide raktam ezt az üzenetet, mert leírtad, hogy ide járunk rettegni és te jókat szórakozol ezen. Vagyok annyira hiteles, mint a Szöcske és a Palesztín egybegyúrva, úgyhogy ezt is beveheted! (A könyvbe, természetesen.)
Szerző: "meaculpa"

TMRSZ FŐHADISZÁLLÁS

Címkefelhő

Érdekes blogok, irományok, cikkek, hírek......(47 csoport)

IP