A nap idézete:
""

Az oldal elérte a célját. A gyűlölködő, mocskolódó TMRSZ vezetőknél az oldal a szókimondása miatt kiverte a biztosítékot. Az igazság itt kendőzetlenül jelenik meg bármennyire is fáj egyeseknek. Minket mostmár nem lehet elhallgattatni. A bilit kiborítjuk. A TMRSZ vezetőivel szemben a saját modorukban és a fegyvereikkel vesszük fel a harcot. Hajrá!

2009. június 17.

Gyomorforgató játék

Gyomorforgató játék
Az EP-választások után beindult a találgatás, hogy a Jobbik visszafogottabb stílusra vált-e, vagy inkább a szélsőjobbos vonulatot erősíti. Az előbbi tűnt valószínűbbnek, az utóbbi látszik megvalósulni.
 

"Támogatnék egy hungarista kormányt, sőt bármilyen eszközzel, bármilyen úton kész vagyok küzdeni az északi civilizáció, s azon belül a magyar nemzet megmentéséért. Az ellenségeink, akik ennek a civilizációnak az elpusztítására szövetkeztek, közösek: a liberálisok, a bolsevikok-kommunisták, cionisták és minden szabadkőműves ihletésű ideológia követői" - fejtegette a "hatvannégy vármegyés" Toroczkai László egy nyilashonlap abszurd, de cseppet sem vicces kérdésére, hogy mit szólna egy hungarista (nemzetiszocialista) kormány megalakulásához. Nem a levegőbe beszélt: a toroczkista legények újabban szívesen vonulgatnak magukat hungaristának nevező nácikkal.

Toroczkai László egyike azoknak, akik a minap szövetségre léptek Vona Gáborral, a Jobbik elnökével. Az együttműködő partnerek között találjuk a hídfoglaló képzettségű Budaházy Györgyöt, a Magyar Rock Nemzeti Egyletet vagy például a Betyársereget. Ennek a klánokba szerveződő társaságnak egy (volt?) szkinhed a szóvivője, akinek esete ékesen bizonyítja, hogy a Tyirityán családnév nem akadálya a vérmagyar identitás kialakulásának.

Az EP-választások után beindult a találgatás, hogy a Jobbik visszafogottabb stílusra vált-e, vagy inkább a szélsőjobbos vonulatot erősíti. Az előbbi tűnt valószínűbbnek, az utóbbi látszik megvalósulni. A Jobbik a Fidesztől jobbra lévő teljes mezőt uralni próbálja. Nehogy má' összevesszenek azon, ki a történelmi példakép: Horthy, Szálasi vagy Hitler. A szélsőjobbos konglomerátumban jól megfér mindenki, a kukagyújtogató suhancoktól a "tettrekész" rendőrökig.


Bár a Jobbik az utóbbi időben jelentős energiákat fektetett a Fidesz anyázásába, az összes hidat azért nem akarja felégetni. Az előre hozott választásokért nemrégiben tartott - elvileg civil, valójában fideszes kötődésű - demonstrációt a Jobbik is támogatta.

A viszonylagos érdektelenség jelezte, hogy a közösködés pillanatnyilag egyik párt táborában sem örvend túl nagy népszerűségnek. A Fidesz viszont, amely szokása szerint nem képes eldönteni, milyen messzire mehet el radikalizmusban, megint belegabalyodott a kettős beszédbe. Miközben Orbán Viktor vagy Pokorni Zoltán szavakban elhatárolódik a szélsőjobbtól, a második vonal - gyaníthatóan "felsőbb" jóváhagyással - baráti üzeneteket küldözget a Jobbik irányába. A demonstráción Tarlós István a Magyar Gárda köszöntésével búcsúzott, a Fidesz holdudvarához tartozó Fricz Tamás politológus pedig kijelentette, hogy a Fidesz és a Jobbik "versenytársak, ám nem egymás ellenségei". Előzőleg Stumpf István, a hajdani Fidesz-kormány minisztere is feltűnő engedékenységgel nyilatkozott a Jobbikról.

Izgalmas, de gyomorforgató politikai társasjáték kezdődött. A szabály egyszerű: az győz, aki több bábu mozgatásával nagyobb területet képes elfoglalni - és tovább kibírja öklendezés nélkül.

Az őrsereg és a Jobbik szívesen rendet tartana

Az őrsereg és a Jobbik szívesen rendet tartana
A Magyar Gárda és a Nemzeti Őrsereg járőrözéssel, demonstrációkkal segítené a rendőrséget addig, amíg nem szervezik meg a csendőrséget.


A Magyar Gárda és a Nemzeti Őrsereg járőrözéssel, demonstrációkkal segítené a rendőrséget addig, amíg nem szervezik meg a csendőrséget - derült ki tegnap egy nyíregyházi tájékoztatón, amelyet Gyüre Csaba, a Jobbik alelnöke, Szabolcs megyei elnöke és Bodrog László, a Nemzeti Őrsereg kommunikációs tisztje tartott.

Közölték: a Jobbik, a Nemzeti Őrsereg és a Magyar Gárda Pusztadoboson demonstrációt tart. Bodrog úgy fogalmazott: így kívánják erősíteni a közbiztonságot, mert amíg "politikai nyomás, kézi vezérlés alatt működik a rendőrség", és nem tudja teljesíteni a feladatát, mert fél attól, hogy megbélyegzik és etnikai alapon intézkedik, figyelemfelhívó akciókra van szükség. Gyüre és Bodrog egy pusztaszabolcsi esetet említettek, amelynek során az Őrsereg egyik tagja verekedésbe keveredett szomszédaival, de - szerintük - a rendőrség nem lépett föl kellő határozottsággal. Megjegyezték: a csendőrség a rendőrséggel párhuzamosan működne.

A radikális nézetek rendőrségen belül tapasztalható terjedéséről tárgyalt tegnap a parlament nemzetbiztonsági bizottsága. Simicskó István, a testület KDNP-s elnöke az ülés után a Jobbikkal együttműködési szerződést kötő Tettrekész rendőrszakszervezettel kapcsolatban kijelentette: egy jól működő államban... egy rendőrszakszervezetnek nem az a feladata, hogy fajelméleteket gyártson, háborús uszítást fogalmazzon meg. Szerinte a Tettrekész vezetői szélsőséges gondolatokat tartalmazó nyilatkozatokat tettek.

A rendőrségnek nem feladata a fajelméletgyártás

A rendőrségnek nem feladata a fajelméletgyártás
Index, MTI 

2009. június 16., kedd 19:59 | Frissítve: 11 órája 

A rendőrségen belüli radikális nézetek miatt a kormány és a rendőrség vezetőinek a felelőssége is felmerült a kereszténydemokrata elnökben a nemzetbiztonsági ülésen.

A nemzetbiztonsági bizottság megállapítása szerint a kormány és a rendőrség vezetőinek felelőssége is felmerül a radikális nézetek rendőrségen belül tapasztalható terjedése miatt - mondta a testület kereszténydemokrata elnöke, Simicskó István a bizottság keddi zárt ülése után.

Az SZDSZ-es Gulyás József kevesli az eddig tett ellenintézkedéseket. Tóth Károly, a testület MSZP-s alelnöke szerint minden politizáló erőnek súlyos felelőssége van abban, hogy a társadalmi elbizonytalanodás alakult ki, amely kedvez a radikális nézetek elterjedésének.

A Jobbikot támogató Tettrekész szakszervezetnek (TMRSZ) 5300 tagja van, s így reprezentatív szakszervezetként működik az Országos Rendőr-főkapitányságon (ORFK).

Egy jól működő államban a rendőrségnek nem az a feladata, amit most sok esetben ellát, és egy rendőrszakszervezetnek sem az a feladata, hogy fajelméleteket gyártson, vagy háborús uszítást fogalmazzon meg, nyilatkozta Simicskó, mivel korábban olyan nyilatkozatok jelentek meg a Tettrekész vezetőitől, amelyet kifejezetten szélsőséges gondolatokat tartalmaznak.

Bizottsági bírálat a Tettrekész Rendőr Szakszervezetnek

Bizottsági bírálat a Tettrekész Rendőr Szakszervezetnek
Dátum: 2009-06-16 21:55:21 

A Parlament Nemzetbiztonsági testületében egyetértés volt arról, hogy a kormány és a rendőrség vezetőit is felelősség terheli a radikális nézetek rendőrségen belüli terjedése miatt. A testület KDNP-s elnöke szerint korábban fel kellett volna lépni a Tettrekész szakszervezettel szemben, amelynek vezetői -mint mondta- szélsőséges gondolatokat fogalmaztak meg nyilatkozataikban. Az országgyűlési bizottság szocialista alelnöke pedig azt mondta, hogy az ügyészségnek és a bíróságnak feladata és mozgástere is van az ügyben.

Ultrajobbosok akartak beférkőzni a rendőrségbe?

Ultrajobbosok akartak beférkőzni a rendőrségbe? 

2009. június 17. 06:30 | Utolsó módosítás:2009. június 17. 06:50

Be akart épülni a rendőrségbe egy szélsőjobboldali csoport, kihasználva a Tettrekész szakszervezetet – állítják nemzetbiztonsági és rendőrségi források. A próbálkozás sikertelen volt, de e források szerint az extrémisták nem mondtak le arról, hogy megosszák az egységes rendvédelmet, és leválasszák a velük szimpatizáló rendőröket. A Tettrekész szakszervezet vezetője cáfol, nincs tudomása ilyen beépülési kísérletről. 


„A hazaáruló hatalmi elit elleni fellépés fanatikus híve vagyok, azaz fogalmazhatunk úgy, hogy a keménymag egy tagja” – állítólag ezzel az írásos önjellemzéssel fordult a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetét (TMRSZ) főtitkárához, Szima Judithoz a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) elnevezésű radikális csoport egyik embere, aki többoldalas levélben kért együttműködést. A bejelentkezésnél csak a „forradalmi csoport” tagjaként azonosította magát, később kötötték csak a hatóságok a Nemzeti Arcvonalhoz.

Az MNA-ról annyit érdemes tudni, hogy ez a szervezet volt az egyik legaktívabb – a Vér és Becsület (Blood & Honour) mellett – azok közül a szélsőjobboldali (neonáci, hungarista) csoportosulások közül, amelyek a rendszerváltás után futottak be rövidebb-hosszabb, méltán dicstelen karriert. A kilencvenes évek végén a látható aktivitásuk csökkent ugyan, ám tevékenységük nem szűnt meg, hanem átalakult: módszereik finomodtak és konspiráltabbá váltak. A hatóságok úgy vélik, a rendvédelemre is szemet vetettek, terveik részeként megpróbáltak beférkőzni a testületbe.

Ehhez azonban kellett az is, hogy találjanak olyan tárgyalópartnert, aki szóba áll velük. Így köthettek ki végül – a nyomozás eddigi adatai szerint – a Tettrekésznél. A rendőr-érdekképviselet a mostani EP-választásra formálisan szövetséget kötött a rendvédelem terén szélsőségesen rendpárti nézeteket hangoztató, illetve az állam erőszak-monopóliumát megkérdőjelező Magyar Gárdát kézben tartó Jobbikkal. A szakszervezet frontembere, Szima Judit az előkelő negyedik helyet kapta a párt listáján.

De hiába a meg-megújuló vád, tudnivaló, a Jobbikról eddig még nem bizonyosodott be, hogy kapcsolatban állna az alkotmányos rendet erőszakosan megváltoztatni akaró csoportokkal. A párt és a szakszervezet egységfrontjából még közvetve sem következik tehát, hogy az MNA-val tárgyaltak volna. Szima ezt a hvg.hu-nak kategorikusan cáfolta is.

A politika azonban komolyan veszi a nemzetbiztonsági és rendőrségi félelmeket, mert az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága éppen kedden fogalakozott a szélsőséges nézetek terjedésével a rendőrség állományában – mondta a hvg.hu-nak Tóth Károly, a grémium alelnöke. Ám, mivel államtitkot képez, arról már nem volt hajlandó beszélni, hogy külön is foglalkoztak-e az MNA tapogatózásával. 

A 2002 óta fokozatosan erősödő, ma már 5600 tagot számláló Tettrekész megléte óta komoly fejtörést okoz a rendőri vezetőknek. De a rivális szakszervezetek sem szívelik Szimáékat, mondván, nemcsak megosztják a dolgozói érdekvédelmet, de kérlelhetetlennek mutatkozó fellépésükkel azt a hamis látszatot keltik, hogy egyedül ők képesek a rendvédelmi dolgozók megvédésére a vezetői önkénnyel szemben. Szima valóban nem alkuszik, számos – köztük magánvádas – pert indított rendőrvezetők ellen, amit ellenfelei kompromisszumképtelen stílusnak minősítenek, hívei viszont örömmel fogadják harcos kiállását. Ami a főnök szemében szálka, a testületnél szimpátiát szült – ez magyarázza a taglétszám növekedését a többi szakszervezet rovására.

Úgy tudni, a legtöbben a 2006-os őszi zavargások után léptek be, majd akkor, amikor Szima 2007-ben parancsmegtagadásra szólította fel a rendőröket a tüntetőkkel szembeni fellépésre szóló utasítások miatt. Ekkortól egyre több egyértelműen szélsőséges megnyilvánulás került fel a szakszervezet honlapjára. Nyilván ez a Nemzeti Arcvonalnak is feltűnt, és lehetőséget láttak a szakszervezetben a testületbe való beszivárgáshoz – legalábbis a rendvédelem ilyen ügyekben illetékes szervei (Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata és az Ellenőrzési szolgálatok) valamint a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) így rekonstruálja a történteket.

A szélsőségeseknek egyébként van keresnivalójuk a rendvédelmi szerveknél. A még a kilencvenes években végzett kutatások arról tanúskodtak, hogy a rendőrök körében erősebb a cigányokkal szembeni előítélet és az erőszakra való fogékonyság, mint a társadalom egészében. A testületet belülről ismerők szerint a helyzet azóta csak romlott. 

Rendőrnap és fegyverszekrény

A TMRSZ-t állítólag még 2007-ben környékezték meg, párbeszéd indult meg a szakszervezet és a fentebb idézett „kapcsolattartó” között. Az MNA-nak hajmeresztő tervei voltak, egyenesen valamiféle puccsal szerezték volna meg a rendőrség irányítását. Nehéz komolyan venni, de mindez egy Kossuth térre szervezett, műbalhénak szánt tüntetéssel vette volna kezdetét. A lényeg az volt, hogy a rendezvénnyel elvonják vidékről a rendőrségi erőket, és a jelentős csapaterő nélkül maradt városi és falusi kapitányságokat szállják meg. Elképzeléseik szerint minden rendőrt berendeltek volna, hogy válasszanak: vagy elfogadják, hogy ők diktálnak, vagy leadják a fegyverüket és mehetnek. 

Ezek a fantazmagóriák inkább egy akciófilm forgatókönyvébe illenek, egyébként is, a fegyverbe szólítás szándéka időben kiderült. A rendőri vezetés mindenesetre komolyan vette a „nagy tervet”, és mindenre felkészülve idén május elején elrendelték a fegyverszobák fokozott ellenőrzését. Állítólag a rendőrnapot is ezért helyezték át a Városligetből a könnyebben biztosítható 56-osok terére. Ezt egy rendőri vezető – igaz, név nélkül – megerősítette a hvg.hu-nak. Forrásaink szerint a radikális csoport terve már csak azért is meghiúsult, mert hiába kértek fegyverszobaterveket, szolgálati beosztást és egyéb konkrétumokat, a rendőröktől semmit sem kaptak meg.

Az NBH idén áprilisban értesült az MNA állítólagos tapogatózásáról. Ha ez igaz, felmerül a kérdés, miért kellett másfél évet várni a Tetterekésznek a hatóságok értesítésével.  

Szima Judit határozottan cáfolta lapunknak, hogy az MNA valamikor is megkereste volna őket. Pedig egyvalami tűnt biztosnak: hogy az MNA embere levelet írt a főtitkárnak. Lehet, hogy maga a levél el sem jutott hozzá? Úgy tudni, a vizsgálat jelenleg is tart. És azt sem lehet egyértelműen kizárni, hogy Szimának igaza van, amikor „lejárató kampányt” emleget. A szakszervezet és vezetője ellen sorozatban indult eljárások időbeli egybeesése mindenesetre feltűnő.

A Nemzetbiztonsági Bizottság SZDSZ-es tagja, Gulyás József májusban többször is kijelentette: a nyíltan neonáci MNA arról értekezik, hogy tagjai beépültek a nemzetbiztonsági szolgálatok, a rendőrség testületeibe. Idézett egyik közelmúltban megjelent írásukból: „Lesz még itt nagy meglepetés, mert úgy látszik, van, amivel itt csak mi vagyunk tisztában. A legtettrekészebb hazafiak a nevezett szervekben vannak.” Gulyás szóvá tette azt is, hogy Szima felkerült az EP választási listájára, a szakszervezet lapjának főszerkesztője (Posta Imre) pedig zsidók által szított magyar-cigány polgárháborúról vizionált.

Mint ismeretes, az ORFK és az ügyészség vizsgálata törvénytelennek minősítette a Jobbik és a Tettrekész megállapodását.

A szakszervezetet megkereső csoport – ha létezik – aligha lehet túl befolyásos társaság. A kapcsolatot létrehozó férfi, tudomásunk szerint, azt állította ugyan, hogy mintegy tízezer fős csapatukat zömében vajdasági és székelyföldi magyarok alkotják. Talán álmában – vélték a hvg.hu által megkérdezett nemzetbiztonsági források. Legfeljebb maroknyi ultráról lehet szó, akiket nem árt szemmel tartani. Milözben nem jelentenek komolyabb veszélyt a köztársaságra, jól látszik, hogy az extrémista csoportok célba vették az állam rendjét biztosító szerveket, oda akarnak beépülni – fejtették ki forrásaink.

 Csikász Brigitta
http://hvg.hu/itthon/20090617_neonaci_arcvonal_tettrekesz_szelsojobb.aspx

TMRSZ FŐHADISZÁLLÁS

Címkefelhő

Érdekes blogok, irományok, cikkek, hírek......(47 csoport)

IP