A nap idézete:
""

Az oldal elérte a célját. A gyűlölködő, mocskolódó TMRSZ vezetőknél az oldal a szókimondása miatt kiverte a biztosítékot. Az igazság itt kendőzetlenül jelenik meg bármennyire is fáj egyeseknek. Minket mostmár nem lehet elhallgattatni. A bilit kiborítjuk. A TMRSZ vezetőivel szemben a saját modorukban és a fegyvereikkel vesszük fel a harcot. Hajrá!

2009. július 30.

Nos itt valaki már tényleg klinikai eset!

Megdöbbenve olvastam a kirúgott "szagpszihomókus" legújabb agyrémét és "feljelentését", illetve az összeesküvés elméletét!

Őszintén sajnálom, hogy az OPNI-t bezárták. Sajnos ezt az egyet Gyurcsányék "elqrták! nem kicsit, nagyon!".

Ez az iromány már a zárt osztályra egy tutira fix beutaló lenne vagy 5 évre.

Olvassátok és röhögjetek egy jót, vagy verje mindenki a fejét a falba. Ki hogyan akarja. És még ilyen alakok dologoznak be a TMRSZ-nek! Akkor viszont ne is csodálkozzunk, hogy a TMRSZ vezetői szintje miért olyan amilyen.

A "tanulságos" olvasmány, az új összeesküvés elmélet itt olvasható és csak kizárólag erős idegzetőeknek! Katt ide!

Vagy itt ha a fenti nem menne!

http://www.postaimre.com/?p=1732

Megszűnhet a Skype

Forrás: Index

2009. július 30., csütörtök 16:20 | Frissítve: 8 perce

A népszerű VoIP-szolgáltatás tulajdonosa, az Ebay szerint ha egy jogi vitát nem sikerül rendezni, vagy találni egy alternatív megoldást, nem működtethető tovább a Skype.Az Ebay régóta szabadulni szeretne az üzleti profiljától idegen, ugyanakkor egyre javuló pénzügyi teljesítményt nyújtó, a legutóbbi negyedévben az anyacégnek 170 millió dollár bevételt termelő Skype-tól. A lehetséges forgatókönyvek között az üzletág eladása és a tőzsdei bevezetés is szerepel, de egy, az utóbbi hónapokban kibontakozó váratlan fordulat boríthat minden korábbi tervet.

Az internetes aukciósház legutóbbi, az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (SEC) benyújtott közzétételéből ugyanis kiderül: egy licencvita miatt veszélybe kerülhet a rendkívül népszerű, több mint 480 millió regisztrált felhasználóval rendelkező VoIP- és üzenetküldő alkalmazás jövője. Eddig nem volt közismert, de az Ebay nem jutott hozzá minden, a kliens működését biztosító technológiához akkor, amikor 2005-ben körülbelül 3,1 milliárd dollárért megvásárolta a több észak-európai ország koprodukciójában működtetett Skype-ot.

A céget 2003-ban alapította a svéd Niklas Zennström és a dán Janus Friis, az egyik legnépszerűbb fájlcserélő alkalmazást, a KaZaA-t megálmodó duó. De Zennström két évvel korábban életre hívott egy másik vállalkozást is, amelybe kimentette a KaZaA és a későbbi Skype alapinfrastruktúráját biztosító peer-to-peer kommunikációs technológiát, és a mai napig ez a cég, a Joltid Ltd. rendelkezik a protokoll szabadalmaival és jogaival.

Az Ebay is a Joltidtól licenceli a technológiát, de idén márciusban a felek között vita alakult ki. A Joltid szerződésszegéssel vádolta meg az aukciósházat, és kilátásba helyezte a licencszerződés felmondását. A felek végül bíróság elé vitték az ügyet, amelynek tárgyalását 2010 júniusára tűzték ki. Mivel a jogi huzavona kimenetele kétséges, az Ebay egy saját peer-to-peer megoldás fejlesztésébe kezdett, hogy egy esetleges kedvezőtlen bírósági döntés esetén is biztosíthassa a Skype fennmaradását.

Ám amint írják, nincs garancia arra, hogy az alternatív szoftver költsége” kifejlesztése sikeres lesz. „Ha a Skype elveszíti a jogot a Joltid szoftverének használatára, illetve ha az alternatív szoftver nem áll majd rendelkezésre, a Skype folyamatos működtetése a jelenlegi formában valószínűleg nem lenne biztosítható” – vázolja fel a pesszimista forgatókönyvet a dokumentum. Azaz ha a vitát nem sikerül rendezni, a Skype nem működhet tovább.

„Nem változtak a terveink, továbbra is le akarjuk választani a Skype-ot. A perrel kapcsolatban pedig nincs több közölnivalónk, mint amit a közzétételben írunk” – nyilatkozta az Ebay szóvivője a hírt először közlő Bloombergnek.

Kapcsolódó anyagok:

  • Kitiltották a Google Voice-ot az iPhone-ról

  • Fizetős lesz a Kazaa

  • Letölthető a Skype 4.1 bétája

  • Tőzsdére megy a Skype
  • Hmmmmmm.................... Egy régi cikk de elég érdekes!

    Forrás: http://www.sg.hu/cikk.php?cid=53767
    Online házkutatást végzett az FBI
    Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) először alkalmazta az úgynevezett online házkutatási módszert egy Washington szövetségi állambeli iskola felrobbantásával fenyegetőző bűnöző személyazonosságának megállapításához.

    Ami Svájcban és Németországban még csak terv, az az Egyesült Államokban már valóság. Az első amerikai online házkutatási ügyről Declan McCullagh amerikai újságíró számolt be a blogjában. A riporter közölte, hogy az információkat az akciót engedélyező FBI-tiszttől kapta meg. A tiszt egy dokumentumban pontosan leírta a használt kémprogram jellemzőit, működését és azt is, hogy a megoldást az FBI CIPAV (Computer and Internet Protocol Address Verifier) néven tartja nyilván. A CIPAV egy Windows operációs rendszerek alatt működő program, amit az FBI egyik számítógépéről e-mailben vagy azonnali üzenetküldő hálózatokon keresztül küldenek el a célszemélynek vagy a MySpace vagy a Google Mail egyik ajánlata mögé bújtatják el.

    Miután az alkalmazás feltelepítette magát a számítógépre, átnézi a teljes merevlemezt és elküldi a hivatalnak az összes felinstallált program nevét, a böngésző jellemzőit, az operációs rendszer nevét és típusát, a sorozatszámát és a registry minden, a felhasználóra vonatkozó adatát. Emellett a CIPAV továbbítja az FBI-nak az utoljára felkeresett internetes címeket és az összes IP-címet is, amivel az illető a böngészései közben kapcsolatba került. Az akciót engedélyező bíró ugyanakkor kikötötte, hogy a szoftver kizárólag reggel 6 és este 22 óra között továbbíthatja az FBI-nak az összegyűjtött információkat.

    Az online házkutatás során gyűjtött adatoknak köszönhetően az FBI-nak sikerült megállapítania a Timberland középiskola felrobbantásával többször fenyegetőző férfi személyazonosságát. Josh Glazebrook az iskola egyik volt diákja, fiatalkorú, és összesen öt Google Mail címet, valamint egy MySpace-profilt használt timberlinebombinfo néven. A volt tanuló rendszeresen gyűlöletét fejezte ki az iskola iránt. Emailben és papíron elküldött bombariadói nyomán június 4 és 13 között hét alkalommal kellett kiüríteni az iskolát, és megerősítették annak rendőri védelmét is.

    Az nem világos, hogy az FBI emailben elküldött programja hogy kerüli ki az antivírus szoftvereket, és hogyan installálja önmagát anélkül, hogy a biztonsági programok érzékelnék jelenlétét. Hisz ugyan igaz, hogy a bírósági iratok nem említenek ilyesfajta védelmet, de mivel Josh DDoS támadást hajtott végre az iskola szerverei ellen, és a Google Mail, valamint a MySpace rendszerébe három megfertőzött olasz számítógépen keresztül csatlakozott, feltételezhető róla némi technikai tudás. Ebből következőleg lehetséges, hogy az FBI megállapodott a biztonsági szoftverek készítőivel, hogy a CIPAV esetében azok ne riasszanak, másik lehetőség pedig, hogy a hatóságok szakemberei a Windows, vagy a Windows alapú biztonsági szoftverek egy eddig bejelentetlen hibáját használják ki.

    Josh Glazebrook beismerte bűnösségét, büntetése 90 nap elzárás lett. Az FBI eddig az akciói során kizárólag billentyűleütés-figyelő és -naplózó programokat alkalmazott, amelyeket minden esetben az ügynökei helyeztek el a gyanúsítottak számítógépén, nem kis kockázatot vállalva ezzel.

    TMRSZ FŐHADISZÁLLÁS

    Címkefelhő

    Érdekes blogok, irományok, cikkek, hírek......(47 csoport)

    IP