A nap idézete:
""

Az oldal elérte a célját. A gyűlölködő, mocskolódó TMRSZ vezetőknél az oldal a szókimondása miatt kiverte a biztosítékot. Az igazság itt kendőzetlenül jelenik meg bármennyire is fáj egyeseknek. Minket mostmár nem lehet elhallgattatni. A bilit kiborítjuk. A TMRSZ vezetőivel szemben a saját modorukban és a fegyvereikkel vesszük fel a harcot. Hajrá!

2009. június 4.

Kizáratnák a Jobbikot a választásból

Kizáratnák a Jobbikot a választásból 

2009. június 04. 08:45

Az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) fordultak a Méltóságot Mindenkinek Mozgalom (MMM) alapítói a Jobbik szórólapja miatt, amely véleményük szerint alkotmányellenes, mert sérti a cigány kisebbséghez tartozók emberi méltóságát. A kutatók azt kérik az OVB-től, hogy "a Jobbik Magyarországért Mozgalmat vegyék le a EP választási listáról". 

Az idén tavasszal alakult MMM-hez többen is eljuttatták a Jobbik szórólapját, amelyen a Ne ölj! ótestemantumi parancsolat és a veszprémi Cozma-gyilkosság gyanúsítottjának képe szerepel. Az érdekvédők kérvényükben emlékeztetnek arra, hogy az OVB már elmarasztalta a pártot egy másik szórólapjuk miatt, amelyen azt állt: Börtönbe Gyurcsányékkal! Ráadásul a Legfelsőbb Bíróság felszólította a Jobbikot, hogy tartózkodjék a választási szabályok további megsértésétől. A szlogen a Legfelsőbb Bíróság döntése ellenére a mai napig látható a plakáton és a szórólapon.

Az MMM úgy látja, hogy a párt mostani propagandaanyaga ellentétes az alkotmánynak azzal a rendelkezésével, amely szerint a Magyar Köztársaságban élő nemzeti és etnikai kisebbségek részesei a nép hatalmának: államalkotó tényezők.

"A szlogen, azzal, hogy a Jobbiknak az Alkotmány rendelkezésével nyilvánvalóan ellentétes, mélyen előítéletes felfogását közvetít a választópolgárok számára, nem felel meg a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás követelményeinek, így sérti a választási eljárásról szóló törvényben foglalt választási alapelvet. Ez a szórólap sérti a magyarországi romák méltóságát és ellenük hangolja a közvéleményt."

Az MMM arra kéri az OVB-t, hogy kötelezze a pártot mindkét, folytatólagosan választási alapelvet sértő szlogen eltávolítására valamennyi plakátjáról és szórólapjáról, illetve hogy vegyék le a Jobbikot az "EP választási listájáról", jelesül töröljék a választáson induló pártok közül.

Mint ismeretes, az OVB éppen tegnap marasztalta el a Jobbikot, a Magyarország a magyaroké! jelmondata miatt. 1990 óta pedig egyszer sem zártak ki pártot a választásokról.

 hvg.hu

Marad a Jobbik-Tettrekész szövetség, hiába az ügyészi felszólítás

Marad a Jobbik-Tettrekész szövetség, hiába az ügyészi felszólítás 

2009. június 04. 10:52 | Utolsó módosítás:2009. június 04. 11:25

A Jobbik Magyarországért Mozgalom folytatja együttműködését a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetével (TMRSZ) - közölte a Jobbik közleményben arra az ügyészségi álláspontra reagálva, amely szerint fel kell bontaniuk az együttműködési megállapodásukat. 

A Jobbik szerint a Legfőbb Ügyészségnek nincs jogköre vizsgálni a szakszervezetek működését, az illetékes megyei főügyészség szerint pedig törvényes a párttal kötött megállapodás.

A párt közleményében kitért arra, hogy Szima Judit, a TMRSZ főtitkára a Legfőbb Ügyészségnek írt válaszlevelében dokumentumokkal és jogszabályi hivatkozásokkal igazolja, hogy a "vizsgálat" - hatáskör hiányában - illegitim volt, ráadásul koncepciós jellegű. Mint fogalmaztak, "a sebtében, direkt még az EP-választás előtt lezárt eljárásban a TMRSZ-t meg sem hallgatták, sőt a dátumozás szerint két nappal korábban befejezték a vizsgálatot, mint hogy az ORFK vezetője tájékoztatta a közvéleményt: a Legfőbb Ügyészséghez fordul félelmében".

A Jobbik szerint a TMRSZ a saját alapszabályát sem sértette meg. Hozzátette: a szakszervezet két kongresszus között a küldöttértekezleten dönti el működésének főbb kérdéseit; az együttműködési megállapodás megkötését a testület 96 százalékos szavazati aránnyal támogatta.

Szima Judit szerint a Legfőbb Ügyészség nem vizsgálódott, amikor az MSZP 2006 és 2010-re kiterjedő együttműködési megállapodást kötött a honvédség egyik szakszervezetével is. A Jobbik idézi a párt EP-képviselőjelöltjét, aki úgy fogalmazott: "rendkívül aggályos és az egypártrendszert kiszolgáló ügyészség működésének emlékeit felidéző, logikátlan, pártérdektől vezéreltnek tűnő, a megfélemlítés jegyében fogant álláspontnak tűnik, hogy ha a szakszervezettel együttműködő párt nem az egykori állampárt utódpártja, hanem annak politikai riválisa, akkor a Legfőbb Ügyészség illetékességi területét is túllépve próbálja egy társadalmi szervezet céljainak hatékonyabb megvalósulását akadályozni".

A TMRSZ május 18-án között együttműködési megállapodást a Jobbik Magyarországért Mozgalommal. Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter még aznap kezdeményezte a rendőrség vezetésénél a megállapodás törvényességi vizsgálatát.

Bencze József országos rendőrfőkapitány május 28-án közölte: befejezték a vizsgálatot, és eszerint törvénysértő a TMRSZ működése, ezért a főkapitány ügyészségi törvényességi felügyeleti vizsgálat megindítását kezdeményezte.

A Tolna megyei főügyész-helyettes, Müllerné Bognár Katalin ugyanezen a napon a megyei főügyészség állásfoglalás alapján azt közölte, hogy az alapszabályban megjelölt célok megvalósítása érdekében köthet megállapodást egy szakszervezet egy másik szervezettel. A kérdésre, hogy a TMRSZ jól értelmezi-e az állásfoglalást, nem kívánt reagálni. "A kérdést a szakszervezet vezetője általában tette fel, és mi általában adtunk rá választ" - mondta Müllerné Bognár Katalin.

TMRSZ FŐHADISZÁLLÁS

Címkefelhő

Érdekes blogok, irományok, cikkek, hírek......(47 csoport)

IP