A nap idézete:
""

Az oldal elérte a célját. A gyűlölködő, mocskolódó TMRSZ vezetőknél az oldal a szókimondása miatt kiverte a biztosítékot. Az igazság itt kendőzetlenül jelenik meg bármennyire is fáj egyeseknek. Minket mostmár nem lehet elhallgattatni. A bilit kiborítjuk. A TMRSZ vezetőivel szemben a saját modorukban és a fegyvereikkel vesszük fel a harcot. Hajrá!

2009. június 4.

Kizáratnák a Jobbikot a választásból

Kizáratnák a Jobbikot a választásból 

2009. június 04. 08:45

Az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) fordultak a Méltóságot Mindenkinek Mozgalom (MMM) alapítói a Jobbik szórólapja miatt, amely véleményük szerint alkotmányellenes, mert sérti a cigány kisebbséghez tartozók emberi méltóságát. A kutatók azt kérik az OVB-től, hogy "a Jobbik Magyarországért Mozgalmat vegyék le a EP választási listáról". 

Az idén tavasszal alakult MMM-hez többen is eljuttatták a Jobbik szórólapját, amelyen a Ne ölj! ótestemantumi parancsolat és a veszprémi Cozma-gyilkosság gyanúsítottjának képe szerepel. Az érdekvédők kérvényükben emlékeztetnek arra, hogy az OVB már elmarasztalta a pártot egy másik szórólapjuk miatt, amelyen azt állt: Börtönbe Gyurcsányékkal! Ráadásul a Legfelsőbb Bíróság felszólította a Jobbikot, hogy tartózkodjék a választási szabályok további megsértésétől. A szlogen a Legfelsőbb Bíróság döntése ellenére a mai napig látható a plakáton és a szórólapon.

Az MMM úgy látja, hogy a párt mostani propagandaanyaga ellentétes az alkotmánynak azzal a rendelkezésével, amely szerint a Magyar Köztársaságban élő nemzeti és etnikai kisebbségek részesei a nép hatalmának: államalkotó tényezők.

"A szlogen, azzal, hogy a Jobbiknak az Alkotmány rendelkezésével nyilvánvalóan ellentétes, mélyen előítéletes felfogását közvetít a választópolgárok számára, nem felel meg a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás követelményeinek, így sérti a választási eljárásról szóló törvényben foglalt választási alapelvet. Ez a szórólap sérti a magyarországi romák méltóságát és ellenük hangolja a közvéleményt."

Az MMM arra kéri az OVB-t, hogy kötelezze a pártot mindkét, folytatólagosan választási alapelvet sértő szlogen eltávolítására valamennyi plakátjáról és szórólapjáról, illetve hogy vegyék le a Jobbikot az "EP választási listájáról", jelesül töröljék a választáson induló pártok közül.

Mint ismeretes, az OVB éppen tegnap marasztalta el a Jobbikot, a Magyarország a magyaroké! jelmondata miatt. 1990 óta pedig egyszer sem zártak ki pártot a választásokról.

 hvg.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

TMRSZ FŐHADISZÁLLÁS

Címkefelhő

Érdekes blogok, irományok, cikkek, hírek......(47 csoport)

IP