A nap idézete:
""

Az oldal elérte a célját. A gyűlölködő, mocskolódó TMRSZ vezetőknél az oldal a szókimondása miatt kiverte a biztosítékot. Az igazság itt kendőzetlenül jelenik meg bármennyire is fáj egyeseknek. Minket mostmár nem lehet elhallgattatni. A bilit kiborítjuk. A TMRSZ vezetőivel szemben a saját modorukban és a fegyvereikkel vesszük fel a harcot. Hajrá!

2009. augusztus 1.

BEVÉGEZTETETT! (egy hír a Rendőrség-Határőrség integrációjával kapcsolatosan)

A Rendőrség-Határőrség integrációjának végső simításai közé tartozik az Igazságügyi és rendészeti miniszter által, a „Rendőrség gazdasági szakterületének hatékony működését elősegítő szervezeti átalakításokról” szóló előterjesztés és a hozzá tartozó szervezési állománytáblázat jóváhagyása.
(Képen az integráció egyik kiötlője és végrehajtója /a szerk. megj./)

A Rendészeti Védegylet országos fórumokon és szakma-politikai színtereken próbálta akasztani a terveket, eredménytelenül. Annyiszor leírtuk és elmondtuk, hogy miért kell(ett!) például a határőrizeti kirendeltségen a logisztikai csoport. Feketén-fehéren, érthetően és értelmesen, látszik, hogy az alábbi feladatokat és gondokat a logisztikusuk oldották meg a HRK-n:

- A kirendeltségek objektumainak karbantartása (hó mentesítés, fűnyírás), az irodák takarítása, a munkakörülmények biztosítása.
- A kirendeltség részére biztosított készpénz állandó előleg kezelése, mely felhasználása folyamatos a határsértők étkeztetése, az ivóvíz és a védőital, valamint az épület kisebb eszközeinek és anyagainak meghibásodása elhárításához szükséges beszerzések miatt
- Az állomány járandóságainak kiosztása (pld. étkezési jegyek, egyéb cafetéria elemek)
- A kirendeltségen található nagy értékű technikai eszközök (mobil hőkamerák, éjjellátók, mobil okmányleolvasók, személyi számítógépek, ipari endoszkópok, szén-dioxidmérők, sugárzásmérő detektorok és személyi doziméterek, az EDR rádió rendszer eszközei, aktív hálózati eszközök) állagmegóvása, karbantartása és megfelelő működtetése, melyhez létfontosságú a szaktudással rendelkező állomány. Ennek hiányában nem biztosítható a rendszerek folyamatos üzemeltetése, illetve fennáll a jelentős anyagi kár keletkezésének a veszélye.
- A káreljárások kivizsgálása, a szükséges határozatok meghozatala.
- Az energiatakarékosság elveinek betartása és ellenőrzése.
- Az informatikai eszközök karbantartása (szoftverfrissítés, jogosultság kiosztás és pótlás), rendszerleállás elhárítás.
- A szolgálati gépjárművek karbantartása az állagmegóvás érdekében.
- A megkülönböztetett jelzéssel rendelkező gépkocsik műszaki és zöldkártya érvényességi idejének meghosszabítására történő felkészítés, valamint a garanciális szemlékre történő beszállítása.
- Az üzemanyagkúttal rendelkező kirendeltségek esetén a szolgálati gépkocsik helyben történő tankolása, melyet a munka és tűzvédelmi szempontok érvényesülése érdekében csak üzemanyag kútkezelői képesítéssel rendelkező logisztikus személy végezhet.
- Pótlékok és a munkaidő elszámolások végzése.
- A tűz,- munkavédelmi előírások betartatása és ellenőrzése.

Az átszervezés során a HRK logisztikai csoportok állományát átcsoportosítják, az itt dolgozók illetmény és bérvonzata továbbra is terhelni fogja a Rendőrség költségvetésé. Ellenben a felsorolt feladatok a jövőben is jelentkezni fognak, így ezek elvégzésére vagy a civil szférából kell szolgáltatót szerződtetni, vagy egy központi telephelyről történő kiszállással végeztetik el a feladatokat. Mindkét lehetőség sokszoros költségeket jelent, hisz a határrendészeti kirendeltségek és szolgálati objektumaik az államhatár mentén helyezkednek el, gyakran leszakadó térségek peremterületein, ahol minden fajta logisztikai biztosítás nagy távolságokból és nagyon drágán oldható meg a saját logisztikai csoportok nélkül.

A gazdaságossági érvek mellett meg kell említeni, hogy az átszervezés nem etikus a megszűnt Határőrség gazdasági szakterület dolgozóival szemben, mivel a Rendőrségen belül csak ezen szervezeti egységek megszüntetéséről és dolgozóinak „sorsáról” rendelkezik.

Összességében megállapítható, hogy szakmailag és gazdaságilag nem megalapozott a HRK logisztikai csoportok felszámolása, mivel egy korszerű, schengeni elvárásoknak megfelelő határrendészeti kirendeltség nem működhet megfelelő logisztikai biztosítás nélkül.

Az is biztos, hogy a Rendőrség megerősítését állandóan hirdető, ma nem kormányzó politikai erő(k) folytatta munkáját, ismét nem lépett fel politikai-szakmai szinten az átszervezés ellen, ahogyan a Határőrség-Rendőrség integrációja kérdésében is tette azt, amit (nem)tett…
A Rendészeti Védegylet készült arra is, hogy bevégeztetik a másfél évvel ezelőtti nagy integráció, azaz a megszűnt Határőrség gazdasági szakterület dolgozói ismét nehéz helyzetbe kerülnek. Ezért országos fórum rendszerben garanciákat építetett be az átszervezés/átalakítás esetére a többi érdekképviselet mellett, tudva azt, hogy ismét és javarészt az RV tagságot sújtja, érinti az átszervezés.
Nem csak a HRK logisztikai csoportok estében, hanem a belső határokon megkezdett HRK és városi kapitányságok összevonása során is átalakítás/átszervezés lesz.

Az alábbi garanciákat követeltük ki és követeljük munkáltatótól:
- az átszervezés jogcímen felmentett munkavállalókat a felmentésük teljes időtartamára mentesíti a munkavégzés alól,
- az átszervezés jogcímen felmentett munkavállalók részére a hatályos jogszabályi rendelkezések szerint biztosítja az étkezési hozzájárulást és a ruházati költségtérítés, illetve ruházati utánpótlási illetményt, valamint a megszüntetett 13. havi illetmény kompenzációját.
- az átszervezés jogcímen felmentett munkavállalók részére folyósított munkáltatói kölcsönöket, támogatásokat nem mondja fel, visszafizetésük futamidejét, összegét nem változtatja meg, a munkavállaló állami kezességvállalással felvett hitel két százalékos megváltásának összegét átvállalja, ha ennek jogszabályi feltételei fennállnak.
- az átszervezés jogcímen felmentett munkavállalók részére a helyi tömegközlekedési bérletet a munkavégzés alól való mentesítés kezdő időpontjáig, az évi 12 utazásra jogosító utalványt a felmentési idő végéig biztosítja.
- az átszervezés jogcímen felmentett munkavállalókkal korábban kötött tanulmányi szerződéseket a felmentés közlésének napjával mondja fel, azzal a kikötéssel, hogy a munkáltató minden, a tanulmányi szerződésből származó követeléséről lemond, amennyiben a munkavállaló hasonló nyilatkozatot tesz.
- az átszervezés jogcímen felmentett munkavállaló a szolgálati lakásbérleti jogviszonyát – ha jogszabály vagy a lakásbérleti szerződés másként nem rendelkezik – a jogviszony fennállásáig folytathatja, vagy elhelyezésre tarthat igényt. A szállóférőhelyen történő elhelyezés szerződésének, illetve a szolgálati lakásbérleti jogviszonyának folytatása érdekében, különös méltánylást igénylő, kivételes esetekben, a munkavállaló szociális és családi körülményeire tekintettel, kérelmére, a munkáltató kezdeményezi a kezelő szerv vezetőjénél annak engedélyezését.
- a jogviszony megszűnésének időpontjában öregségi nyugellátásra nem jogosult, az irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőző 5 éven belüli életkorú, továbbá gyermekét egyedül nevelő, három vagy több gyermeket nevelő munkavállalónak a jogviszonyát átszervezés jogcímen felmentéssel csak szakmailag rendkívül indokolt esetben szünteti meg.

- a munkáltató kötelezi magát, hogy az előrehozott öregségi, esetleg a korengedményes nyugdíjra való jogosultságot a munkavállaló kérelmére megvizsgálja, illetve az arra jogosultak részére felajánlja a prémiumévek programról és a különleges foglalkoztatási állományról szóló 2004. évi CXXII. törvényben előírt feltételek fennállása esetén a programba való belépést.
- a más munkáltató státuszán lévő hivatásos állományú esetében – amennyiben beosztása megszűnik, és szolgálati nyugdíjra nem jogosult – más, képzettségének, végzettségének megfelelő beosztást ajánl fel állományán belül. Amennyiben a beosztás felajánlás a munkáltató által vezetett szervezeten belül nem lehetséges, a munkáltató köteles megvizsgálni annak lehetőségét, hogy a hivatásos állomány tagja a Hszt. 44. § (1) bekezdés b) pontja alapján rendelkezési állományban tartható-e. A rendelkezési állomány időtartama alatt a munkáltató vállalja, hogy a képzettségének, végzettségének megfelelő, létrehozott vagy megüresedő beosztások lehetőségeiről a hivatásos állomány tagját tájékoztatja. A fentiek szerint beosztást elfogadó hivatásos állomány tagjának illetménye – a hivatásos szolgálatra vonatkozó szabályokban meghatározott jogszabályok keretében, felróható magatartása kivételével – a nem csökkenhet.
- a más munkáltató státuszán levő, nem hivatásos állományú munkavállalók esetében megvizsgálja a továbbfoglalkoztatás lehetőségét, és – amennyiben ez nem lehetséges és a beosztás megszűnik, a munkavállaló továbbfoglalkoztatási igénye szerint – a munkavállaló jelenlegi illetményének és beosztásának megfelelő beosztás felajánlására törekszik.
- a civilesítés folytatása esetén az érintett munkavállalókat nem érheti joghátrány, addig amíg a civilesítés miatt érintett beosztásban foglalkoztatja a munkáltató, nem változhat a jogi státusza.
(kérdezem én! a többi szagszervezet, úgymint a BRDSZ, TMRSZ, FRSZ stb... mit tesz ebben a kérdésben és támogatja-e az RV követeléseit? =a szerk.=)

9 megjegyzés:

  1. Nagyon sajnálatos, hogy nem csak a TMRSZ, hanem más szakszervezetek is maguknak vindikálnak olyan eredményeket, amelyeket a többiekkel együtt értek, vagy érnek el. Ilyen az is amit az RV elnöke kommunikál.
    Elkészült annak a megállapodásnak a tervezete, amely tartalmazza mindazt, ami ide van írva, de azt nem egyedül az RV érte el, hanem a többivel együtt.
    Így nem kell feltenni a kérdést: mit tesz, vagy tett a többi és nem az RV-t kell ebben a kérdésben támogatni, hanem a rendőrségi munkavállalókat.
    A szerkesztőnek üzenem:talán ennek az oldalnak nem ez volt a célja?! Ha maga az oldal szerkesztője generálja a szakkkkszervezeteknek egymás ellen ugrasztását, akkor hajrá- ugyan olyan lesz, mint ami ellen létrehozták!!!!
    BRDSZ tag

    VálaszTörlés
  2. Okés, aláírom a dolgokat, nem is nagyon akarok vitatkozni, de akkor kérdezem Én, ha meg van a tervezet, azt miért nem ismerheti meg mindenki a saját oldalán és miért csak egy oldalon a drsz oldalán jelent meg a tervezet kivonata?

    Nem kimondottan azt modtam, hogy ezt csak az RV találta ki de máshol ezzel kapcsolatosan semmit nem olvastam.

    Én az összes rendőri munkavállalóra is gondoltam, mivel bárki még mehet át határrendész területre, ha úgy hozza a sors.

    Ennek az oldalnak végül is az a célja, hogy a szélsőséges munkavállalói érdekképviselők, lépjenek le, számoljanak el a szakszervezet vagyonával és adják át a helyüket a fiatalabb és racionálisabban gondolkodó kollégáknak.

    Mert "nem mindig csak az ugatás vezet célra" mégha néha hangzatosabb.

    Senki nem akarja itt összeugrasztani a szakszervezeteket, sőt inkább én is azt érzem, hogy össze kellene fogni.

    GM

    VálaszTörlés
  3. A BRDSZ honlapjára felkerült az a megállapodás tervezet amelyet az érdekképviseletek szakértő megbeszélésen készítettek elő. Aláírása még nem történt meg.

    brdsz tag

    VálaszTörlés
  4. Hol olvasható? Link van hozzá?
    Üdvözlettel
    GM

    VálaszTörlés
  5. nekem nincs a brdsz-el semmi bajom, még ők a legkorrektebbek az rv-n kívül. az frsz is ilyen de ott már azért vannak gondok is. a tmrsz-t azt kifejezettem rühellem a stílusa, tettei alapján. nagy a felhajtás, kevés az eredmény.

    VálaszTörlés
  6. "nagy a felhajtás, kevés az eredmény"

    jól látod, nem eredmény, hanem felhajtás centrikus, igazi SZAG-SZERVezet. Nagy pofa, tudás 00, IQ békapics@ alatt egyes vezetőségi tagoknál. Egyáltalán a tmrsz ért el valamit, ami ténylegesen az állomány érdekeit szolgálja????

    VálaszTörlés
  7. Azon kívül, hogy mesterségesen felduzzasztják a létszámukat, lépten nyomon mindenkit beperelnek, azon kívül sokat nem.

    Van egy-két dolog amit elértek, de az smafu a nagy általánossághoz képest.

    Itt a pofa az nagyon nagy, de mellette sajnos kevés a cselekedet.

    Nem rosszak a céljaik, csak a szoftver hibás a vezetésnél, amit már ki kéne cserélni és lefrissíteni.

    VálaszTörlés
  8. A vezetést nem lehet lecserélni a tmrsz=szima Hasonló mint a Torgyán féle kisgadazdapárt volt. Szerintem a titkos vezetőségi alapszervezeti szabályzat 1 pontja a vezető nem leváltható. célok jók, csak ahhoz hogy ezek mg valósulhassanak, ahhoz nem IQ bajnok társaság kell. Vannak értelmesek, de azok kivállnak valami miatt. Nem árulták el mi az oka, hogy kilépnek.

    VálaszTörlés

TMRSZ FŐHADISZÁLLÁS

Címkefelhő

Érdekes blogok, irományok, cikkek, hírek......(47 csoport)

IP