A nap idézete:
""

Az oldal elérte a célját. A gyűlölködő, mocskolódó TMRSZ vezetőknél az oldal a szókimondása miatt kiverte a biztosítékot. Az igazság itt kendőzetlenül jelenik meg bármennyire is fáj egyeseknek. Minket mostmár nem lehet elhallgattatni. A bilit kiborítjuk. A TMRSZ vezetőivel szemben a saját modorukban és a fegyvereikkel vesszük fel a harcot. Hajrá!

2009. június 15.

Várható volt, hogy megsz.....ták az illetékest....:-)

Kihasználta a rendőrszakszervezetet a Jobbik? - Kitálal az érdekképviselő
2009. június 12. 19:59 | Forrás: STOP 


Szegedi Csanád, Vona Gábor, Szima Judit és Both László, a szakszervezet elnöke
Fotó: MTI

Különös fordulatot vett az amúgy is különös kapcsolat a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete között, miután a választáson sikeres Jobbik - korábbi ígérete ellenére - sem segítette be Szima Judit rendőrszakszervezeti-vezetőt az Európai Parlamentbe.

Szima Judit, a tettrekész szakszervezet vezetője honlapjukon fejtette ki álláspontját arról, hogy mit gondol a Jobbikkal kapcsolatos együttműködésről. Az európai parlamenti választás előtt a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszerevezete együttműködési megállapodást írt alá a Jobbik Magyarországért Mozgalommal, amely "elvileg" csak szakmai kérdéseket tartalmazott, ugyanakkor a rendőrség és az ügyészség is megtámadta a megállapodást, hiszen rendőrök és a szakszervezet sem lehet párt tagja, illetve pártpolitikától függetlenül kell működnie.

A megállapodást a Jobbik és a szakszervezet ennek ellenére fenntartotta, sőt a rendőri vezetők idegeit tovább borzolta, hogy bejelentették, Szima Judit a Jobbik EP-listájának negyedik helyén indul a választáson. Erről Szima Judit - eredetileg a hvg-nek címezve - a következőképpen ír: "Magánszemélyként ezért is fogadtam el a Jobbik felkérését, úgy gondoltam, hogy sikeres szereplés esetén személyemen keresztül még hangsúlyosabban tudjuk a munkavállalókat sújtó magyarországi problémákat felvetni akár az Európai Parlamentben is".

A Jobbik a választáson váratlanul sikeresen szerepelt, és három képviselőt bejuttatott az EP-be. A szakszervezeti vezető szerint a Jobbik sikere, hogy "meggyőződésem szerint óriásit tudott lökni ez az együttműködés, egészen Brüsszelig repített három jobbikos jelöltet". A szakszervezeti vezető szerencsétlensége, hogy ő a negyedik helyen szerepelt, így csak akkor lenne lehetősége Brüsszelbe kijutni, ha valaki az első háromból visszalépne. Erre volt is esélye. Mostanáig.

Szima Judit szerint ezt megelőzően többször is szóbeli ígéretet kapott arra, hogy segítik, az EP-ben képviselheti a munkavállalók érdekeit, noha mint írja, "ez nem része a TMRSZ és Jobbik között fennálló együttműködési megállapodásnak. Ez egyfajta szóban elhangzó ígérvény volt Elnök úr részéről, de a visszalépésre nem került sor. Ez benne volt a "pakliban".

Szima Judit szerint "volt róla szó, igen, felvetődött, hogy hosszú távon a lista első három helyezettjének elsősorban belpolitikai vonatkozású ambíciói vannak, és visszalépés esetén a Jobbik részéről szóbeli ígéret alapján komolyan felvetődött az esetleges delegálásom. Bízom benne, hogy igen, és nem csupán marketing és kampánystratégia volt részükről az együttműködés megkötése", írja Szima, aki szerint elsősorban a lista 3. helyén lévő Szegedi Csanád visszalépéséről volt szó.

"A TMRSZ eddig csak adott a Jobbiknak azzal, hogy vállalva a politikai pergőtüzet, az ügyészség vizsgálódását, a munkáltató rosszallását, együttműködésre lépett vele. (...) Az, hogy ebből a Jobbik politikai hasznot húz, számunkra sokadlagos szempont" - írja levelében a rendőrszakszervezeti vezető. 

Szerző: Bohus Péter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

TMRSZ FŐHADISZÁLLÁS

Címkefelhő

Érdekes blogok, irományok, cikkek, hírek......(47 csoport)

IP