A nap idézete:
""

Az oldal elérte a célját. A gyűlölködő, mocskolódó TMRSZ vezetőknél az oldal a szókimondása miatt kiverte a biztosítékot. Az igazság itt kendőzetlenül jelenik meg bármennyire is fáj egyeseknek. Minket mostmár nem lehet elhallgattatni. A bilit kiborítjuk. A TMRSZ vezetőivel szemben a saját modorukban és a fegyvereikkel vesszük fel a harcot. Hajrá!

2009. május 31.

Béta-sugárzó csernobili fenyőrönkök csempészete

"Természetesen a leírtakkal nem értek egyet és lehet, hogy nem is valóságos, de közzéteszem a tisztánlátás érdekében."
Béta-sugárzó csernobili fenyőrönkök csempészete 

Csernobilben 1986. április 26. szombat hajnali 1:24 órakor szörnyű nukleáris baleset történt. A reaktor belsejében a hőmérséklet elérte a 3000 °C-ot. 
A hasadási termékek az üzemanyagból az égő grafitba diffundáltak, onnan pedig a levegőbe jutottak: az összes radioaktív nemesgáz (85Kr, 135Xe), továbbá a mozgékony alkálifém-ionoknak (137Cs) és az illékony jódnak (131I) mintegy 20 %-a. A többi nehézkesen diffundáló radioaktív fémeknek (89Sr, 90Sr, 239Pu) csak 4 %-a jutott ki a környezetbe. 
A grafittűz 10 napon át égett, ezután sikerült bórozott homokkal és ólommal elfojtani. A bór célja a neutronok elnyelése, az ólom pedig megolvadva a levegőt zárja el a reaktortól. Ezalatt 4 EBq (4•1018 Bq) aktivitás szabadult ki a légkörbe, ami 400-szorosa volt a hirosimai atombomba által a levegőbe juttatott radioaktivitásnak, és megközelítette egy nagy hidrogénbomba kísérleti robbantásakor a légkörbe kerülő aktivitás nagyságát.

A csernobili katasztrófa után 100 km-es sugarú körben szögesdrótos vasfüggöny ereszkedett le, a sok millió hektáron belül minden állat, növény és ember sugárbeteg lett. A világ minden emberét baj érte a csernobili katasztrófával, kit lelkileg, kit testileg, ki pedig a hitét veszítette el a modernitásban. Magyarországon, azóta is sok rejtélyes rákos daganat okát csak a csernobili reaktor robbanás következményeire lehet visszavezetni.

Mégis volt biztosan kettő ember Magyarországon, aki egy évtizeddel a gyászos reaktor katasztrófa után örült a 100 km-es sugarú körben szögesdrótos vasfüggönyön belül található irdatlan mennyiségű szibériai fenyőfának, amely ugyan 89Sr, 90Sr, 239Pu, 137Cs, 131I izotópokkal szennyezett volt, beépültek a fák szöveteibe, mint alfa és béta-sugárzók, de nagy üzleti lehetőség ezt feledtette.

P. Imre vegyivédelmi szaktiszt Kiskőrösről, a vegyivédelmi zászlóalj - a honvédségi átalakítások miatt néha vv-i ezred- mentesítő század parancsnoka (a továbbiakban a volt KGB barátai által adott nevén: голуби, azaz Galamb) és S. Gyula (a továbbiakban Szöcske) vállalkozó ebben az időben ismerkedett meg, véletlenül. 

Az izotóppal szennyezett borovi és szibériai fenyőrönkök illegális kitermelése megkezdődött a tragédia után tíz évvel. Az más kérdés, hogy bizony egy-két ezer évet kellett volna várni erre a véghasználatra, de hát a mohóság nagyúr! A több tízezer km szögesdrótos kerítés nagy részben a tolvajok martaléka lett. Az egykori szovjet vegyi-sugár felderítő könnyű harcjárművek által földbe, betonba, fába belőtt acél szárú, sárga zászlócskák már alig látszódtak. A volt szovjet titkosszolgálat rossz oldalra átállt tagjai elkezdték a tiltott területen lévő erdők kitermeltetését. Javarészt moldáviai illegális favágók motoros fűrészeitől zengett az érintetlen, de ugyanakkor a világ egyik legveszélyesebb tája. A kitermelt orosz fenyőrönkök volt szovjet katonai teherautókon jutottak el a moldova-román határig, ott már hivatalos, a Kárpátokban kitermelt borovi fenyőrönkként indult nyugatra, javarészt Magyarországra. Ekkor a magyar honban gombamód szaporodtak a faárusító telepek, a borovi fenyőt átlagosan 30-35 ezer forintért árulták köbméterenként. A Csernobil környéki árak ezzel szemben 5-6 eurót (durván: 400-900 forintot) tettek ki köbméterenként. 

A több mint harmincszoros haszon reménye nagy lehetőségeket csillantott fel a Galamb és Szöcske együttműködési lehetőségeiben. Galamb ismerte a csernobili terület új hadurainak egyikét, bírta az elhíresült, volt szovjet harckocsi hadtest haditechnikai főnök kegyeit, aki magyar katonatisztből lett szovjet főtiszt. Bizonyára sokan emlékeznek az orosz-moldovai vitára, mely tárgya egy szőröstől-bőröstől eltüntetett volt szovjet harckocsi hadtest nyomán alakult ki. Ez a harckocsi hadtest dollárban is milliárdokat ért, s bizony Moszkva a mai napig még a maradványait sem látja viszont. 

Nos, a lényeg az, hogy e páncélos magasabb egységnél szolgáló haditechnikai főnök bizony segített Galambnak és Szöcskének. A sikeres együttműködést mi sem bizonyítja, mint, hogy Szöcske a semmiből hamarosan 50 főt foglalkoztató több százmilliós vállalkozó lesz, sáskajárásszerűen kezdi meg üdülők építését és felújítását, galamb pedig megalapozza a későbbi „Verses Trió Kft” alapjait, amely már csak humán-problémák feloldásával foglalkozik, bőségesen túlszámlázva. A katonatisztnek pedig gyorsan büdös lesz a honvédmundér a vastag pénztárca mellett, bizonyos „nem egészséges hajlamai” kiélésére jön a fiatalkorúak börtöne, mint következő munkahely, ahol a „huncutkodásai” miatt tovább kell állnia, majd jön a következő egyenruhás szolgálat, a Köztársasági Őrezred, mint pszichológus, innen rövid időn belül elzavarják…

A könnyű izotópokkal szennyezett, javarész béta-sugárzó fa (ez a sugárzás 20 cm-en elnyelődik már a levegőben is, azonban az élő szervezetbe kerülve, például fűrészpor belégzéssel, súlyos betegséget, idült daganatokat idéz elő) borovi és szibériai fenyőként tízezer köbméterenként kamionokkal érkezik keletről, a harmincszoros haszonból bőven jut a gazembereknek. (Egy köbméter fenyőfán 15-25 ezer forintot zsebeltek be!) A keleti határokon még abban az időben nincs sugárkapu, különben is 2000 után telepített sugárkapuk csupán a gamma-sugárzást érzékelik elsősorban, amely intenzitása az említett csernobili fákban már alig érzékelhető. 

A szennyezett fát itthon felfűrészelték. Bizony nyelték a fűrészesek a port, így a biztos halált, mely évek, szűk évtized múlva rákos daganatok formájában, a diagnózis megállapítása után három hónapon belül napra pontosan elviszi az illetőt. A biztos halált vitték ezek az emberek az épületek faácsolatain keresztül a padlásterekbe, ahová a legjobb szigetelés ellenére is a fán maradt radioaktív port, illetve a száradás következtében leváló, parányi fa részeket a szél befújja a lakótérbe, mindig keveset, de folyamatosan. Ez az alattomos gyilkosság tapadt az illegális, majd a románhatártól legális fakereskedők kezéhez. Szöcske könnyűszerkezetes házakat kezd építeni, egyre jobban megy az üzlet. A felfűrészelt farönk közepét különgyűjti. Józan paraszti eszével teszi ezt, hisz a fa bütü közepe, statikailag kényes, nem szeretik az ácsok. 

2002-től szűkül az illegális fakitermelés Csernobil környékén, majd Putyin háttér rendcsináló évei végleg leapasztják a sugárszennyezett fa magyarországi maffia-exportját. Szöcske kénytelen elővenni a korábban könnyűszerkezetes ház építésére statikailag nem alkalmas hulladék falerakatot. Ebből építi meg az egyik nagy szakszervezet üdülőjét Tiszántúlon, amely födém gerendái már az átadó ünnepségen szemmel láthatóan belógtak, majd három évig még dacolva a fizika törvényeivel tartották magukat, végül földig hajoltak. 

A több tízmilliós üdülőt le kellett bontani, az építő és kivitelező Szöcske cég azonban már rég csődbe ment, megszűnt, a szakszervezet pedig pereskedik. Szöcske pedig bosszút áll, hamis történeteket kitalált. Galambbal összefogott, könyvet írnak pletykák alapján, hitelteleníteni akarják az egykor részére kenyeret is adó, 20 éves múlttal rendelkező, tisztességesen működő szakszervezetet. 

Az írás a vegyivédelmi laktanya mentesítő századának sorállományú írnokai, 2 fő hivatásos tiszthelyettes és 1 fő vegyészmérnök tiszt emlékezései és feljegyzései alapján született.







30 megjegyzés:

  1. Basszus! Ez tudatos népirtás! Ha ez igaz ez már bűncselekmény és nem évül el. A jó Q-va édes anyukáját az ilyen patkánynak. Remélem ez mások is, a hatóságok kellő figyelemmel fogják kírséreni. És még ez az alak aki a haza megmentőjének színében tüntet fel magát?

    VálaszTörlés
  2. A jó édes anyukájukat azoknak akik haszonszerzés céljából az emberekkel szúrnak ki. A történet szerintem megalapozott mert P. Imre honlapján szerepel egy kettő érdekes és kísérteties egybeesés. A tisztelt hatóságok remélem odafigyelnek ezekre a lehetőségkre és utána néznek ezeknek a szent embereknek. P. Imre most a "fagyi visszanyalt" Neked is vannak hibáid, és úgy néz ki hogy nem is kevés. Remélem úgy meg fognak szivatni hogy egy életre elmenjen a kedved a mocskolódásoktól. A sitten meg majd lehet hogy neked kell egy szakpszihológus. A sittes meleg helyzettel kapcsolatosan ma beszéltem egy barátommal aki annak idején pontosan ott csücsült ahol te voltál szak.. akárki. Ma este beszélek vele és kifaggatom. Annyit azért tudok, hogy még személyesen is ismert téged. Ha igazolódik az állítás küldöm az anyagot az oldal adminjának.

    VálaszTörlés
  3. Megdöbbenve olvastam az irást, egyszerűen nem tudok napirendre térni felette.

    Ha jók az információim akkor a Sáska Gyula féle cégről Center-13 KFT, vagy Bt. és az Imréről van szó. Ha igaz a dolog akkor az NBH segítségét kell kérni az ügy tisztázása végett, meg a patkányokat fel kellene jelentenie a BRSZ-nek, mert az Ő üdülőjükről van szó. Durva a dolog ami itt van. Megérne egy komoly vizsgálatot. Imre meg egy kicsikét szorulna végre. Csak azt nem tudom, hogy a TMRSZ tagsága erre miként fog reagálni, hogy egy KGB-s besúgó dolgozik nekik. A Szima és a Jobbik viszonyába is beleszólhat az ügy szerintem. Javítsatok ki ha rossz az elképzelésem.

    VálaszTörlés
  4. Öcsém! Remélem hogy a Sáska abból az anyagból épített a P.Imikének könnyűszerkezetes házat.

    VálaszTörlés
  5. Nics akkora szerencsénk.

    VálaszTörlés
  6. Keressetek rá a gugliban a borovi fenyőre!

    http://www.google.com/search?q=borovi+feny%C5%91+elad%C3%B3&hl=hu&client=opera&rls=hu&hs=pFj&start=10&sa=N

    Érdekes dolgokat dob ki a rendszer.

    VálaszTörlés
  7. ez az a sáska aki a brdsz-nél reklámoz és rendőröknek 10 % kedvezményt adna?
    http://www.brdsz.hu/vegyes/2003/hirdetesakc.html

    VálaszTörlés
  8. Igen, ez az a bizonyos "tücsök" vagy minek is nevezzem.
    Képmutató alak, de a lepel lehull lassan róla is mint imikéről.

    VálaszTörlés
  9. Az a tücsök az Sáska és a kettő még véletlen sem hasonlít egymásra.
    Nem úgy mint a patkány és aki nem meri felvállalni azt amit ír.
    Én amit állítok azt alá is tudom támasztani bizonyítékokkal még akkor is ha most éppen elveszet a nyomozati anyagból és újra bekellet csatolni.
    Már megtettem.
    Ha olyan pontos információtok van , lenne valaki aki megtudná mondani hol volt a Sáska fatelepe? Legalább egy ember kellene aki a város nevét tudja. Egyébként amit alítasz az nem egy egyszerű vád, de kettőnk között az a különbség hogy Én minden állításom bizonyítani tudom fotókkal és hang felvételekkel illetve megfelelő anyaggal.
    Nem tettem volna megjegyzést ha nincs megfelelő anyagom annak bizonyításár.
    Viszont a fenti írás ezer sebből vérzik.
    Azoknak a névtelen íróknak akik az anyámat kurvaként emlegetik csak annyit, hogy legalább a neved írnád ki te büdös bunkó, vagy fosol hogy kitépem a szíved.
    Ne feledjétek megtudom úgy is a neved ha nem írod ide akkor is.
    Az enyém Sáska Gyula egyesek csak sáska1-nek hívtak, ők tudják miért.
    A rémhírekre reagálva mielőtt mástól tudod meg most koporsókat kezdek gyártani, úgynézki egyre nagyobb igény van rá.

    VálaszTörlés
  10. Szerényen megkérdezném, ezt az oldalt kik szerkesztették? Kiknek a megbízásából történtek az adatok kiszivárgása? Kiknek a megbízásával történt a történt a szennyezett faáru kivágása, és beépítése?
    Legvégül megkérdezném, hogy illik ezen az oldalon köszönni?
    Csak nem úgy hogy: SALOM?

    VálaszTörlés
  11. Posta Imre PEDOFIL!!! Csak reménykedhetünk, hogy a saját gyermekeit nem molesztálja! Rá kéne küldeni a gyámügyet, sose lehet tudni!
    Börtönbe és kasztrálni az ilyen állatokat!

    VálaszTörlés
  12. Mr.Moto írta... Nem Zsidó vagy véletlenül és csak csinálod a fesztivált.A Zsidók erre is képesek,hogy félrevezessék az embereket!

    VálaszTörlés
  13. Mr.Moto Menyit keresel van e munkahelyed?Nem e kettős állampolgár vagy?

    VálaszTörlés
  14. Kedves névtelen!

    Látszik, hogy zsidó vagy, hiszen ilyet, csak a kilincsorrúak kérdeznek! Takarodj magyarhonból, irány izrael, te rühes kutya!

    VálaszTörlés
  15. De jó,hogy egyes emberek itt névtelenül szapulják az apámat,nagyon jó érzés ezeket olvasni,legalább vállalná fel aki ide írogat be hülyeségeket.
    Az én apám soha nem csapott be senkit vagy ha igen annak előzménye volt és nem ő kezdte max. visszaadta.A brdsz úgy látszik amire hivatott annak nagyon nem felel meg,mert amikor a mi medencénkbe fürödtek meg buliztak nagyokat az nem volt gond,de most felvannak háborodva,ez sajnos szomorú.irigyek voltak arra amink volt amit nem nekik köszönhettünk,de ők féltékenyek voltak és jobbnak vélték ezt választani,hát tegyék,igen a Center 13 bt csődbe ment de nem a brdsz miatt,hanem családi gondok,balesett,trauma végett...és ez hadd legyen a mi gondunk ne másé.Azóta köszönjük szépen remekül megvagyunk és nincs szükségünk a brdsz-re és gratulálni tudok csak apunka aki nem ügyvéd nem brdsz és megnyert a 40 milliós pert a brdsz-el szembe,ez mi ha nem bizonyíték,mert apunak és a családunknak mindenre van bizonyítéka,mert manapság senkiben nem lehet megbízni és milyen jó,hogy készítettünk hangfelvételeket,videókat stb...:D

    Erről ennyit és így 4-5 év távlatába felejtsen már el végre mindenki minket!!!!!!!

    A BRDSZ inkább avval törődjön,hogy 5 évvel később végre vegye le a hirdetéseinket és a telefonszámainkat, mert azóta rég más van és mással foglalkozunk,mert erre van idejük,hogy itt pocskondiázzanak,de arra nem,hogy szóljanak a weblap szerkesztőjüknek, hogy vegye le a régmúltat,ami már nem is létezik...

    Üdv.: Sáska Alexandra (én nem titkolom)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most, hogy újra előveszitek ezeket a cikkeket és olvasgatjátok. Gondoltam írok egy pár szót hozzá. Ma egy normális ember eltudja képzelni, hogy 30 év távlatából sincs nekem és családomnak betegsége a csernobili fától? Sőt hogyan lehet hogy még soha nem kérték számon? Illetve a másik részét is kellene olvasgatni, pl. hogy a pereket azért én nyertem meg, sőt nagyon sok szatyor pénzt megnyerve vele. Ma is rendszeresen ásunk elő néha egy egy vödörrel. Hiszen mint mindenki tudja, aki itt olvasgat, hogy nincs bankszámlám és kézzel fogható vagyonom. Mindenem ami van csak bérlemény a gyerekeimtől. Hiszen csak használok mindent és a tulajdonosok a gyerekeim és rokonaim. Akik ellenszolgáltatás nélkül személyemre való tekintettel engedélyezik az ingatlanok és ingóságok használatát. Ha tudod kérlek oszd meg ezeket a cikkeket, amiket rólam Sáska Gyuláról tudsz találni a neten, hiszen csak így lehetséges az, hogy még többen megismerjenek. Csak itt is jelzem, ha félre magyarázod ezeket a cikkeket és tovább osztogatod, akkor legalább névvel nyilvánosan tegyed. Vagy szégyenled a véleményed? Szarházi, kamú profil meg háttér ember. Egyszerű szarházi aki csak és kizárólag a billentyűzettel vagy nagy ember. Én legalább vállalom magam és nyilvánosan ki merem írni a véleményem.

      Törlés
  16. Bocs hogy ezzel az email címemmel léptem be, de ez is én vagyok. Ez sem titkos. Nyilvános

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szemét hazug féreg! A sors remélem igazságot szolgáltat majd feletted!

      Törlés
  17. Nyilván egy becsültes válalkozó is minden vagyonát a családjára irat.Nem vagy te tücsök se sáska csak egy féreg...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hazudik ebben is, meg lehet nézni a földhivatalnál, a nevén van a háza, az sem igaz, amit kérdez

      Törlés
  18. Szerintem a cikk minden szava igaz, sőt ez maga az igazság ma! Mert mára mindennek a fordítottjára mondható el, vagyis, ami hazugság, az igaz, tehát a megrendelt írás igazat állít. Tényleg megrendelték. Szima azóta börtönben, motó eltűnt a híg fos tengerében, a jóbik egy zsidó-g.ci mosados-kgb-s fideszes-mszp-s csicska-gyűjtemény és a szolgálatok meg bekaphatták,leszophatták egymást eddig is és eztán meg mi az hogy. Az oldal szerkesztője mag hamarosan exitál. Az a fránya idő csak eljön.

    VálaszTörlés
  19. Kár, hogy itt is hazudsz Gyula.
    A házad a te neveden van, az ötvemilliós adóságoddal együtt.
    Gonolom a setét múltad miatt nem basznak ki az ingatlanodból, megvannak még a kapcsolataid, tekintettel hogy mindenhol vamzer voltál, nem csak a csilisek között, ahol odaszartál, ahonnan évek óta ettél de ne izgulj,a Föld idővel ledobja a hátáról az ilyeneket. Isten nem bottal ver.
    Mi meg csak nézzük a vergődésed és röhögünk.
    Magadra tetted fel a kötelet és azok fogják kirúgni a széket alólad, akiket a barátaidnak hazudtál, de felejelentetted őket.
    Mondjuk sokat nem számít, mert még a jogszabályokat sem ismered és eleve hülyeségeket adtál be.
    Foglalkozz a magad dolgával, és ha még egyszer odaállsz elém, és ugatsz mint egy cigány, akkor belelépek a szádba. Szóval inkább kerülj el.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyilván te turkász agyú, azért írom, hogy nincs semmim, mert az a ház amire te írod, hogy az enyém, az sok sok millió teherrel terhelt. Igen a setét múltam miatt nem basznak ki, ahogyan te mint kulturált ember írod. Igen és képzeld olyan múltam van, ha megmutatom, akkor téged elvisznek. Szeretném ha tényleg ott lennél, amikor vergődöm és néznéd. Rajtam nincs kötél, de nyilván te ezt is másként látod. Ne szarj be, azok akik eddig nem termeltek, eztán sem fognak és attól, hogy egy titkos csoportba neked simogatják az okos buksidat ahogy előttük térdelsz, még kannaszámra használják a chilit. Várnám azt a szádba lépést. Úgy kíváncsi lennék rá, te aki a múltammal jössz rendszeresen, hogyan mernéd a hangodat felemelni velem szemben, nem a kezedet. Rendesen nevetséges vagy, ezzel a lejáratos ostoba agyaddal. De nyilván neked jól jön, mert egyébként nehéz kitalálni mi lehet más az oka. Tőlem csak kaptál, viszont majd ne felejtsd el, te sosem adtál nekem semmit. Nem volt és úgy néz ki nincs is rá szükségem, csak jelzem. Addig is meghúzom magam, míg belelépsz a számba. Vagy vegyem ezt fenyegetésnek? Kezdjek el félni, vagy kérjek hatósági segítséget, mert nyilvánosan megfenyegettél. Lehet már nem is merek kimenni egy egy rendezvényre. Sőt pszichés problémáim vannak miattad.

      Törlés
    2. Na, téged még mindig nem vitt el az ördög?
      Most már ezt a kis időt kivárom.
      Ne felejts elértesíteni a temetésed előtt, elmegyek leköpni a sírodat.

      Törlés
    3. Kovács Lázár2019. 06. 06. 13:27

      Sáska egy pshyhopata egomán barom, akinek a csernobili betonszarkofág alatt lenne a helye.

      Törlés
  20. Szar hazug szemétláda Sáska! Remélem a sors igazságot szolgáltat majd feletted! A szart is kitaposom belőled, ha egyszer véletlenül elém sodor a jószerencse! Féreg!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kívánom neked is hogy minden jó kívánságod, amit nekünk, vagy nekem és családomnak kívánsz, hasonlóan érjen téged és kedves családodat. Hasonló jókat nektek is. Remélem egyszer tényleg eléd sodor az élet és akkor talán gondolom bátrabb leszel mint egy kommentbe és akkor felfeded a titkod. Mert név nélkül írogatni azért, ahhoz nagyon kell bátorság. Gondolom ezt veszélyesnek tartottad ki írni a neved, nem úgy mint szembe állni velem. Bár lehet, akkor nem ismerlek meg, így meg azért ha kiírnád a neved. Na mindegy is, majd ha találkozunk szóljál, hogy te írtad ezt a kommentett. Miközben a szert taposod ki belőlem.

      Törlés
  21. Kovács Lázár2019. 06. 06. 13:14

    Remélem a mostani csernobili nosztalgiahullámban előkerül az ügy és elsöpri ezt a féreg sáskát és barátait. Ajánlon neki is megnézésre a chernobyl sorozatot! Aztán álljon a tükör elé és köpjön egy jó nagyot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. beteg elmén a tények nem tükröződnek vissza

      Törlés
    2. Egy jó oknyomozó újságírónak kellene elővenni az ügyet, hogy mi lett a radioaktív épületekkel. Mondjuk egy Bihari Ádám

      Törlés

TMRSZ FŐHADISZÁLLÁS

Címkefelhő

Érdekes blogok, irományok, cikkek, hírek......(47 csoport)

IP