A nap idézete:
""

Az oldal elérte a célját. A gyűlölködő, mocskolódó TMRSZ vezetőknél az oldal a szókimondása miatt kiverte a biztosítékot. Az igazság itt kendőzetlenül jelenik meg bármennyire is fáj egyeseknek. Minket mostmár nem lehet elhallgattatni. A bilit kiborítjuk. A TMRSZ vezetőivel szemben a saját modorukban és a fegyvereikkel vesszük fel a harcot. Hajrá!

2009. május 26.

Weimarizálódik a magyar demokrácia?

Főoldal / Belföld
Nyomtatás
"Mélyen felháborít": weimarizálódik a magyar demokrácia?

Hírszerző
2009. május 26., 15:17 

Gulyás József napirend előtti felszólalásában beszélt a TMRSZ-szel és a magyar jogalkalmazással kapcsolatos aggályairól. 
Gulyás József szabad demokrata képviselő két hete tette szóvá először a parlamentben, hogy a Tettrekész Rendőrszakszervezet egyes vezetőinek a ténykedése, alapvető alkotmányos normáinkat sértő megnyilatkozásaik, tevékenységük nemzetbiztonsági kockázati tényezőt jelentenek. Azóta a Jobbik és a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete nyilvánosság előtt vállalt megállapodást megkötött egymással. 

"Ha a jogalkalmazók nem tesznek határozott lépéseket, állásfoglalásaik, intézkedéseik nem lesznek egyértelműek, akkor bizony a magyar demokrácia tesz egy erős lépést a weimarizálódás irányába" - mondta el napirend előtti felszólalásában Gulyás. 

A liberális politikus felidézte két héttel ezelőtti szavait, miszerint a TMRSZ által működtetett honlap és újság, valamint a szervezet vezetőinek nyilatkozatai, tevékenysége alapján már eddig is léphetett volna rendőri vezetés és az ügyészség. 
Gulyás úgy véli: a TMRSZ az érdekvédelmi tevékenység leple alatt nyílt kampányt folytat a rendőri vezetéssel szemben, valamint a Magyar Köztársaság normáival össze nem egyeztethető szélsőséges nézeteknek ad teret, vagyis tevékenysége jogsértő. 

"Mélyen felháborít"

"Mélyen felháborít, hogy a zsidók által szított magyar-cigány polgárháborút vizionáló, és egyéb náci szövegeket megidéző TMRSZ-es vezéregyéniség Posta Imrével szemben a "hatáskörrel rendelkező Nemzeti Nyomozó Iroda Terrorizmus és Extrémizmus Elleni Osztálya ez év februárjában azzal az elképesztő indoklással utasította el az eljárást, hogy az 'írás nélkülöz minden konkrét, komoly és közvetlen utalást úgy a háborús résztvevők vonatkozásában, mint a háború célkitűzéseit illetően'" - fűzte tovább gondolatmenetét a politikus. 

Gulyás szerint itt az ideje a határozottabb fellépésnek, mert az alkotmányos normáinkat kikezdő politikai tevékenység már jelen van a testületen belül és nyíltan kampányol. Eddig elmaradt a kellő határozottság az Igazságügyi és Rendészeti minisztérium, és a rendőri vezetés részéről - véli a politikus.

"A hónapokkal korábban elmulasztott lépések, a megindított, de eredményt fel nem mutató vizsgálatok, a késlekedés, a megfelelő cselekvés hiánya elbizonytalanítja a rendőrség állományát, ugyanakkor felbátorítja, és felerősíti a szélsőséges radikális szereplők megnyilvánulásait, és térnyerését a testületen belül" - fejtette ki. 

Elégtelen jogalkalmazás?

Gulyás szerint a bíróságok szerepe ugyancsak megkerülhetetlen ebben a kérdésben. "A kontinentális jogrendszerben, ellentétben az angolszásszal - ahol a bírók kötve vannak a precedens határozatokhoz -, nálunk a bírók a törvényeknek és a lelkiismeretüknek vannak alárendelve a döntéseikben. A jogalkalmazók, különösen a bíróság felelős azonban azért, hogy a jogalkalmazás igazodjon a társadalmi szükségletekhez, és időről időre egységesítse, változtassa a jogértelmezési gyakorlatot" - hangzott el a napirend előtti felszólalásban.

"A kirívó társadalmi jelenségekre a joggyakorlatnak is reagálnia kell!" - vallja Gulyás. "Ehhez képest a Fővárosi Főügyészség szóvivője szerint a Várban tartott, bejelentett tüntetésen elhangzott, a zsidóságot becsmérlő, uszító, a holokausztot tagadó demonstráció ügyében hozott ügyészségi döntés már nem is a törvényre, hanem a törvény értelmét kikezdő ítélkezési gyakorlatra hivatkozik" - mondta a politikus. 

Gulyásnak meggyőződése, hogy a jogtisztelő állampolgárok biztonságérzetét gyengíti, sőt bizonyos jelenségek esetében félelmet kelt, míg a gyűlölet és félelemkeltők esetében pedig felbátorít a naponta megtapasztalt ellentmondásos, gyengélkedő jogalkalmazói gyakorlat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

TMRSZ FŐHADISZÁLLÁS

Címkefelhő

Érdekes blogok, irományok, cikkek, hírek......(47 csoport)

IP