A nap idézete:
""

Az oldal elérte a célját. A gyűlölködő, mocskolódó TMRSZ vezetőknél az oldal a szókimondása miatt kiverte a biztosítékot. Az igazság itt kendőzetlenül jelenik meg bármennyire is fáj egyeseknek. Minket mostmár nem lehet elhallgattatni. A bilit kiborítjuk. A TMRSZ vezetőivel szemben a saját modorukban és a fegyvereikkel vesszük fel a harcot. Hajrá!

2009. június 22.

A Hamasz finanszírozta a Jobbik kampányát?

A Hamasz finanszírozta a Jobbik kampányát?

Hallgassa meg

Meg kell vizsgálni, hogy van –e kapcsolat valamely külföldi terrorszervezet és a hazai Magyarok Nyilai nevű terrorcselekménnyel gyanúsított csoport között – véli az MSZP-s Szabó Zoltán. A politikus szerint a Magyarok Nyilai és a velük összefüggésbe hozott Budaházy György céljai, módszerei kísértetiesen hasonlítanak a Hamászéhoz vagy az ETA-éhoz.

Szabó Zoltán azt mondta: bár a hazai szervezet méretében nem éri el a két említett terrorszervezetét, felépítésüket tekintve hasonlítanak egymáshoz. Mint mondta ezeknek a csoportosulásoknak van katonai, politikai és mozgalmi szárnya. Ez utóbbi valósult meg múlt héten, amikor Jobbik és a Hatvannégy Vármegye Mozgalom együttműködési megállapodást írtak alá.

A terrorszervezetek sajátos működési modellel rendelkeznek, amelynek a most felderített is megfelel - mondta. Van egy katonai szárnya - amely erőszakot fejt ki -, ennek felel meg a Magyarok Nyilai Budaházy vezetésével, felbujtásával, esetleg részvételével. A szervezetnek a Jobbik a politikai szárnya, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom pedig a mozgalmi szárnya, amely a tömegtámogatottságot biztosítja - vázolta fel a képviselő.

A mozgalmi szál működésére Toroczkai László, a mozgalom tiszteletbeli elnökének bejelentése is bizonyíték, aki tömegdemonstrációt kíván szervezni az általa politikai fogolynak nevezett, köztörvényes bűncselekményekkel gyanúsított Budaházy kiszabadítására - mondta.

Szerinte szintén árulkodó jel, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke az EP-választás éjszakáján a párt eredményeit ahhoz hasonlította, mintha palesztin parittyákkal küzdöttek volna izraeli helikopterek ellen. Szerinte Vona elszólása eszmei közösséget sejtet azokkal a szervezetekkel, amelyek nem parittyákkal, hanem rakétákkal harcolnak Izrael állam ellen - utalt a Hamaszra Szabó Zoltán.

Így a képviselő szerint további gyanú merül fel, hogy a magyar szervezet kapcsolatot tart fenn más nemzetközi terrorszervezetekkel, illetőleg az azok mögött álló pénzügyi és üzleti körökkel. Ha ez a gyanú bebizonyosodik, akkor könnyebben megmagyarázható az az anyagi háttér, amely a Jobbik rendelkezésére állt - mondta Szabó Zoltán, utalva arra, hogy a Jobbik választási kampányához felhasznált nagy számú szórólap, óriásplakát "nem lehetett ingyen".

A politikus szerint a Fidesznek komolyan kéne vennie ezt a figyelmeztetést, amikor együttműködik a Jobbikkal, vagy amikor a "kettős beszédet" alkalmazzák.

(MTI/Klubrádió)

A belső intranetről (püff........ neki Szima Judit)

  
Közlemény
2009.06.18. csütörtök 14:15
a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének főtitkárával összefüggésben tett személyzeti intézkedésről.
Szima Judit r. alezredes asszony 2009. április 21-én – a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény (a továbbiakban: Hszt.) 23.§-ának megfelelően – tájékoztatást adott állományilletékes parancsnokának arról, hogy elfogadta a Jobbik Magyarországért Mozgalom felkérését az Európai Parlament tagjainak választásán jelöltként való szereplésre, és az Országos Választási Bizottság a párt listájának 4. sorszámú helyén jelöltként nyilvántartásba vette. 
 
A fentiekre tekintettel Szima Judit r. alezredes asszony hivatásos szolgálati jogviszonya – a Hszt. 51.§ (1) bekezdésének megfelelően – szünetelt, és a Hszt. 51.§ (2) bekezdése alapján ő a szolgálati viszonyból származó jogait nem gyakorolhatta, az azzal kapcsolatos kötelezettségek pedig őt nem terhelték.
 
Az Országos Választási Bizottság 284/2009. (VI.16.) OVB határozatában megállapította az Európai Parlament tagjai 2009. június 7-én megtartott választásának végleges eredményét, amely értelmében Szima Judit r. alezredes nem szerzett képviselői mandátumot. Erre tekintettel Szima Judit r. alezredes állományilletékes parancsnoka – a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény végrehajtásáról szóló 140/1996. (VIII. 31.) Korm. rendelet 18.§-ára figyelemmel – a meg nem választás hivatalos megállapításának napjával intézkedett a szolgálati jogviszony szünetelésének megszüntetésére. Az erről szóló parancs megküldésével egyidejűleg egyúttal felhívta Szima Judit r. alezredes asszony figyelmét az Alkotmányban, valamint a Hszt. rendelkezéseiben megfogalmazottak és Legfőbb Ügyészség Magánjogi Főosztályának figyelmeztetésében foglalt határidő betartására. 
 
A hivatásos jogviszony szünetelése megszüntetésének napjától Szima Judit r. alezredes mentelmi joga megszűnik, és ezen időponttól köteles maradéktalanul megfelelni a Hszt. rendelkezései által a hivatásos állomány tagjai számára meghatározott előírásoknak, így különösen 
• nem lehet politikai párt tagja és pártban tisztséget nem viselhet;
• párt nevében vagy érdekében közszereplést nem vállalhat, kivéve az országgyűlési, az európai parlamenti és az önkormányzati választásokon jelöltként való részvételt, amikor azonban a hivatásos szolgálati jogviszonya a törvény erejénél fogva szünetel;
• a szolgálati helyen és a szolgálati feladat teljesítése közben politikai tevékenységet nem folytathat; valamint
• a szolgálati helyen gyülekezési jog alapján pártpolitikai célt szolgáló nyilvános rendezvényt nem szervezhet.
 
A mentelmi jog kezdőidőpontja előtt tanúsított magatartására figyelemmel az országos rendőrfőkapitány Szima Judit r. alezredes ellen méltatlansági eljárást rendelt el a „2009. március 15-i ünnepi rendezvények rendőri biztosításával kapcsolatos jelenségek, visszásságok, törvénytelenségek” okán közzétett közleményével összefüggésben, egyúttal pedig rendelkezett a méltatlansági eljárás felfüggesztéséről a hivatkozott közleményben foglaltak miatt tett feljelentés alapján indult büntetőeljárás lefolytatásáig. 
 
Budapest, 2009. június 17. 



TMRSZ FŐHADISZÁLLÁS

Címkefelhő

Érdekes blogok, irományok, cikkek, hírek......(47 csoport)

IP