A nap idézete:
""

Az oldal elérte a célját. A gyűlölködő, mocskolódó TMRSZ vezetőknél az oldal a szókimondása miatt kiverte a biztosítékot. Az igazság itt kendőzetlenül jelenik meg bármennyire is fáj egyeseknek. Minket mostmár nem lehet elhallgattatni. A bilit kiborítjuk. A TMRSZ vezetőivel szemben a saját modorukban és a fegyvereikkel vesszük fel a harcot. Hajrá!

2009. június 16.

Német lap: Magyarországon vészhelyzet van, avatkozzon be az EU!

Vész Magyarországon címmel szerkesztőségi kommentárban foglalkozott a magyarországi szélsőjobboldallal keddi számában a Süddeutsche Zeitung.
A német liberális napilap az írás alcímében hangsúlyozta, hogy a szélsőjobboldal nyomás alá helyezi az államot és a nacionalizmust exportálja a szomszédos országokba.

A szerző, Michael Frank szerint ma mélységesen elkeseredettek azok a bátor emberek, akik húsz évvel ezelőtt civil kurázsival előkészítették Közép-Európa szovjet diktatúráinak végét. Éppen azoknak, akik annak idején Magyarországon élen jártak a "kényszerállam" átalakításában egy demokratikus társadalommá, ma jó alapjuk van a félelemre - fogalmazott a cikkíró, idézve magukat megnevezni nem kívánó, elkötelezett demokratákat, akik szerint "nem bennünket védenek meg a szélsőjobboldaliak támadásaitól, hanem a rendőrség ezeket az embereket védi." Ennek kapcsán az újság arról írt, hogy "a nyílt utcán kritikus értelmiségieket támadtak meg és ütöttek le, lakásokat romboltak le, a romák ellen pedig gyilkosságok sorozatát hajtották végre".

A Süddeutsche Zeitung emlékeztetett arra, hogy a budapesti főügyészségnek a közelmúltban hatalmi szóval kellett megtiltania a - a rendőrség csaknem egyötödét képviselő - Tettrekész Magyar Rendőrségi Szakszervezet szerződéses együttműködését a Jobbik neonáci párttal. A Jobbik - mint a lap írta - uszít a "cigányok", a zsidók és az értelmiség ellen. A párt létrehozta a Magyar Gárdát, amely egyenruhában és fasiszta zászlókkal menetel, falvakat terrorizál, és katonás eskütételek keretében a "cigánybűnözés" ellen és egy "tiszta magyarságért" agitál. És ez a párt az európai parlamenti választásokon "kapásból" 14 százalékot szerzett - emlékeztetett az újság.

Mindennek táptalaja a kommentár szerint az a gyűlölet, amellyel a fordulat utáni "hagyományos" pártok, a nemzeti konzervatív Fidesz és a szocialisták megmérgezték a politikai légkört Magyarországon. Ez a két párt nem hajlandó és nem képes arra, hogy közösen vegye fel a harcot a válság ellen. És a Fidesz vezetője, Orbán Viktor "veszélyes játékra" vállalkozik, amikor "igyekszik a parlamentet megkerülni, és a tömegmegmozdulásokkal a vélemény-, illetve szándéknyilvánítás helyszínéül az utcát választja" - vélekedett a lap, amely szerint mindez aggodalomra okot adó hatással van Magyarország demokratikus rendjére.

A Süddeutsche Zeitung szerint nem oldódik meg a probléma akkor sem, ha a Fidesz megnyeri a következő választásokat. Orbán esküje arra, hogy soha nem szövetkezik a Jobbikkal, a szélsőjobboldal európai parlamenti választási sikere óta különösen üresen cseng. Évek óta hasonló nézeteket képviselt, anélkül, hogy egyértelműen elítélte volna az erőszakra uszító, nyíltan rasszista felhívásokat - fogalmazott a német napilap.

A belső nyomás kifelé is agresszióval párosul - írta a lap, amely szerint nem csak a soviniszta jobboldal táborában játsszák ki Magyarország első világháború utáni - az anyaországtól nagy magyar népcsoportokat elszakító - "traumájának" kártyáját. Ma ismét különböző elméletek terjednek a magyar identitás idegen földön történő állítólagos elnyomásáról, ami a szomszédok körében felháborodást kelt. Ha az ellenzék vezetője, Orbán Viktor a Kárpát-medencei magyarok közös képviseletéről "szónokol", akkor a nacionalizmust szítja ezekben az országokban - fogalmazott a Süddeutsche Zeitung, utalva arra: amennyiben a Fidesz - immár a hatalmon - ismét megkísérelné, hogy a szomszédos országokban élő magyarok számára a magyar állampolgárságot törvény útján biztosítsa, a válság nyíltan kitörne. A szomszédok nyílt konfrontációként, a még mindig érzékeny kisebbségi tematikába való beavatkozásként értékelnék ezt - vélekedett a lap.

A liberális német újság szerint ezáltal mindaz veszélybe kerülne, amit Magyarország a fordulat utáni időkben példamutató kisebbségi törvényeivel és megbékélési gesztusaival elért. Ha Európa valójában "békeprojektnek" tekinti magát, meg kell találnia a megfelelő eszközt e vészjósló fejlemény ellen egyik kulcsfontosságú tagállamában - írta a Süddeutsche Zeitung, hangsúlyozva, hogy az Európai Uniónak be kell avatkoznia.

http://hvg.hu/itthon/20090616_magyarorszag_szelsojobb_eu.aspx

Az FRSZ újságban, ugyan megjelent, de itt van írott formában is

Vizionálok:

„Nem túl távoli jövő. 

Helyszín: Magyarország.

Szervezet: Magyar Köztársaság Rendőrségének kapitánysága.

Időpont: bármely napszak.

Rádióforgalmazás:

Izgatott hang a rádióban: Figyelő ...... segítséget kérek, mert intézkedés közben több állampolgár megtámadott bennünket! Tartózkodási helyünk .........! Ismétlem sürgős segítséget, kérünk!

Ügyeletes: Kollégám csak nyugodtan. Először is arra válaszolj TMRSZ tag vagy-e? 

Válasz: Nem! 

Ügyeletes: Sajnálom kollégám, de mi csak a TMRSZ tagjainak adunk segítséget. Old meg a problémád, ahogy tudod, és ne zavarj még egyszer!"

  Térjünk vissza napjainkra. Nagyon reméltem, hogy ez a vízió soha nem fog bekövetkezni. Sajnos tévedtem! 2009. május végén ugyanis, Budapest egyik kerületi kapitányságának előállító helyiségében egy frissen kinevezett egyenruhás kolléga első szolgálata alatt nem várt tapasztalattal gazdagodott.

Kedves „Tettrekész" Barátom!

  Te, aki egy előállítottat vittél be az előállítóba, tettél fel egy kérdést és a válaszra egy kijelentést. Azt kérdezted a fiatal kollégától, hogy TMRSZ tag-e. Mikor megkaptad a választ, hogy nem, Ő FRSZ tag, annyit válaszoltál Neki, hogy akkor nem segítünk. Csak így egyszerűen, királyi többessel: NEM SEGÍTÜNK! Igaz, nem fejtetted ki, hogy miben nem segítetek.

  Képzeld a fiatal kolléga helyébe magad. Kikerülsz a „nagy életbe". Ráadásul egy teljesen ismeretlen környezetbe. Hiába az elmúlt kétévi tanulás, elméleti és némi gyakorlati képzés, bizonytalan vagy. Nincs egyetlen ismerősöd sem, akire támaszkodhatnál, akihez esetleg probléma esetén bizalommal fordulhatnál. Kijelentésedet követően még az a halvány remény is elveszett, hogy a vele egy helyen dolgozó, idősebb kollégához fordulhasson tanácsért. Hiszen kijelentetted, hogy mivel nem TMRSZ tag nem számíthat segítségre! Legalábbis a Tiédre nem! Pedig a szavak szintjén a TMRSZ a „kisrendőrök" védelmezőjeként tetszeleg. Gondolj arra, hogy néhány ével ezelőtt, amikor a Rendőr Esküt letetted, nem arra esküdtél, hogy bármilyen megkülönböztetés alapján látod el a rendőri szolgálatot. Az Eskü semmi ilyet nem tartalmaz. Sőt! Ha jól emlékszem rá, pont az ellenkezője áll benne. 

  Gratulálok Neked, és gratulálok a Tettrekész Magyar Rendőrök Szakszervezet vezetőségének! Az elmúlt négy éves lejárató és megosztó tevékenységükkel egyre mélyebbre kerül a Rendőrség személyi állománya. Ott tartunk, hogy egyes rendőr kollégák a szakszervezeti hovatartozás függvényében adnak segítséget bajtársainak.

  Nagyon remélem kedves „Tettrekész" barátom, hogy kijelentésed nem csak bennem és a jó érzésű rendőrökben kelt ellenérzést, de a TMRSZ tagságának nagy része is megütközéssel, és ellenérzéssel fogadja kijelentésedet. 

  Mondom ezt azért, hogy ezek a fiatal, tapasztalatlan kollégáink ne keseredjenek el már az első hónapokban, és forduljanak el a testülettől. Mondom azért is, mert nekünk Rendőröknek szakszervezeti, és egyéb hovatartozástól függetlenül össze kell tartanunk. Most amikor a még megmaradt kis kedvezményeket is el akarják venni, nem a széthúzást kellene erősíteni. Azért is mertelek bajtársnak nevezni, mert most a Rendőrség újra negatív támadásoknak van kitéve. Az állampolgárok kezdenek elfordulni a tőlünk. A Rendőrök újra elbizonytalanodnak. Lassan előáll a rendszerváltás utáni letargikus állapot, amely akkor eluralkodott a testületen belül. Szakszervezeti összefogásra lenne szükség a módosítások ellen. Ez a megosztó, lejárató kampány, amelyet a TMRSZ képvisel egyetlen „munkavállalónak" sem jó.

  Elég baj az, hogy a TMRSZ főtitkár asszonya minden fórumon megragadja az alkalmat a Rendőrség lejáratására. Akkor, amikor az összes vezetőt egy kalap alá vesz, és „tehetségtelennek" minősít. Az, hogy a TV nyilvánossága előtt az állampolgárokat elbizonytalanítja azzal a kijelentésével, hogy a Rendőrséget a bűnözők irányítják. 

  Ezzel minden rendőrről, de a saját tagságáról, és Rólad is negatív bizonyítványt állít ki Szima Judit főtitkár. Akkor amikor, a „békés" tüntetőkkel szemben „brutálisan fellépő, és azt szétverő" rendőröket bírálja, és ezektől a „becsületes magyar hazafiaktól" elnézést kér, nem a Rendőrséggel szembeni szimpátiát erősíti. Akkor, amikor a TMRSZ a Jobbik párttal köt együttműködési megállapodást. Azzal a párttal, amely azt mondja a jelenlegi Rendőrség képtelen az állampolgárokat megvédeni, ezért újra fel kell állítani a csendőrséget. Ezzel a Téged, és minden, a Rendőrség állományában dolgozót negatívan megbélyegez. Ugyanúgy „megvezetik" az állampolgárokat, mint Szima Judit az állományt.

  Mit ér a csendőrség, ha a törvényi háttér nem teszi lehetővé a keményebb fellépést. Abban az időben, városokban nem volt csendőr, csak „királyi rendőr". Azt viszont a városban élők tudták, hogy a királyi rendőr is olyan „átszállót" adott az akkori hatalommal ellen felszólalónak, hogy megnézhette magát.

  A civil társadalmat, a szélsőjobboldallal, és az általuk képviselt megkülönböztetéssel, kirekesztéssel riogatják a politikusok, és más szervezetek. És akkor kézzel foghatóan megjelenik, ez az eddig csak fogalomnak nevezett valami. Hiszen Te, egy szakszervezeti hovatartozásra tett kérdésedre adott válasz kapcsán, kiejtettél egy olyan rövid tőmondatot, amely alátámasztani látszik ezt a riogatást. Akkor, amikor a szélsőjobb még nem is kormányzati erő. 

  Tartsunk tőle, itt a Rendőrségen belül? Hiszen ez alapján feltételezhetjük, hogy kormányzati erővé válását követően azokat, akik nem a Ti Szakszervezetetek tagja meg fogja bélyegezni. Néhány évtizeddel ezelőtt volt egy párt, egy országban, aki megbélyegzett másokat. Nagyon nem vezetett jóra! 

Kedves „Tettrekész" bajtársam!

  Remélem, hogy ez a fajta negatív ideológia nem nyer teret a Rendőrségen belül, mert akkor, aki teheti, az most szereljen le innen, és „meneküljön" ebből az országból. Én az FRSZ tagok nevében ígérem Neked, és minden TMRSZ tagnak, amennyiben segítségre fogtok szorulni, bármilyen tekintetben, nem kérdezzük hová tartozásotokat. Azt fogjuk nézni, hogy KOLLÉGA vagy, és megadjuk részetekre.

 

Miskolc, 2009. június 2. Demján Zsolt, régióelnök

TMRSZ FŐHADISZÁLLÁS

Címkefelhő

Érdekes blogok, irományok, cikkek, hírek......(47 csoport)

IP