A nap idézete:
""

Az oldal elérte a célját. A gyűlölködő, mocskolódó TMRSZ vezetőknél az oldal a szókimondása miatt kiverte a biztosítékot. Az igazság itt kendőzetlenül jelenik meg bármennyire is fáj egyeseknek. Minket mostmár nem lehet elhallgattatni. A bilit kiborítjuk. A TMRSZ vezetőivel szemben a saját modorukban és a fegyvereikkel vesszük fel a harcot. Hajrá!

2009. május 27.

Mit mond a Fűügyész?

Bencze szerint aggályos a TMRSZ-Jobbik együttműködés
Mit mond a főügyész?

Átadta a rendőrség az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumnak (IRM) a Jobbik és a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének (TMRSZ) múlt héten kötött megállapodása miatt végzett vizsgálatának eredményét - közölte lapunkkal Bencze József. Az országos rendőrfőkapitány elmondta: az ORFK "jelentésében" az szerepel, hogy a szakszervezet átléphette az alkotmányosság határát, s az együttműködés létrejöttét sem tartják kívánatosnak. Draskovics Tibor, a szaktárca vezetője, lapunk kérdésére azt közölte: néhány napon belül nyilvánosságra hozzák átfogó vizsgálatuk eredményét, ám többet egyelőre nem kívánnak közölni.
 
Az alkotmányban szerepel, hogy a rendőrségnek pártpolitikai befolyástól mentesnek kell lennie - fejtette ki véleményét a Népszavának Bencze József, hozzátéve: szakszervezetek köthetnek együttműködést más szervezetekkel, akár pártokkal is. Ez alapvetően elfogadható, ám jelen esetben rendőrségi szakszervezetről van szó, épp ezért aggályos az együttműködés - jelentette ki. Bencze szavai szerint ugyanakkor ők véleményük kifejtésénél többet nem tehettek, hiszen a törvényességi felügyeletet a szakszervezetek fölött az ügyészség látja el. Ennek kapcsán a főkapitány tudatta azt is, hogy a főügyésznek is címzett egy levelet, amelyben az ő véleményét is kikéri az esetről.

Az ügyészi "ellenőrzés" szintén része az IRM által a múlt héten kért vizsgálatnak. Ez ugyanakkor nem sok jóval kecsegtet: a TMRSZ mielőtt aláírta volna szakmai együttműködési megállapodását a Jobbikkal, kikérte a működésüket ellenőrző Tolna Megyei Főügyészség véleményét. A megyei főügyészhelyettes úgymond engedélyezte a megállapodás aláírását. Nem feltétlen tartotta alkotmányellenesnek az együttműködést Lövétei István alkotmányjogász sem. A parlamenti pártok ettől függetlenül egyöntetűen elhatárolódtak a "szerződés" létrejöttétől. 

Népszava-információ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

TMRSZ FŐHADISZÁLLÁS

Címkefelhő

Érdekes blogok, irományok, cikkek, hírek......(47 csoport)

IP