A nap idézete:
""

Az oldal elérte a célját. A gyűlölködő, mocskolódó TMRSZ vezetőknél az oldal a szókimondása miatt kiverte a biztosítékot. Az igazság itt kendőzetlenül jelenik meg bármennyire is fáj egyeseknek. Minket mostmár nem lehet elhallgattatni. A bilit kiborítjuk. A TMRSZ vezetőivel szemben a saját modorukban és a fegyvereikkel vesszük fel a harcot. Hajrá!

2009. május 27.

Amikor a fagyi visszanyal


Ma hallgatják ki a volt titok minisztert
Ki szivárogtatott Szilvásyról?

Személyes adattal való visszaélés gyanúja miatt hallgatják ki gyanúsítottként Szilvásy György volt titokminisztert - értesült a Híradó. A Magyar Nemzet szerdai cikkében arra következtetnek Bárándy Gergely szocialista politikus keddi nyilatkozatából, hogy Szilvásy Györgyöt szerdán hallgatják ki.
2009.05.27 08:45, hirado.hu/Népszabadság/Népszava


Sem a volt miniszter ügyvédje, sem a Központi Nyomozó Főügyészség nem árulta el, hogy pontosan mikor és milyen ügyben hallgatják ki az egykori minisztert, pusztán a gyanúsítás tényét ismerték el eddig. Közben azt vizsgálják, hogy ki szivárogtatott Vizsgálja a Legfőbb Ügyészség: hogyan tudhatta meg a Magyar Nemzet, hogy a volt titokminisztert gyanúsítottként hallgatja meg a Legfőbb Ügyészség az UD Zrt. ügyével kapcsolatban.

A Központi Nyomozó Főügyészség azt állítja: nem szivárogtattak ki semmit. Magyar Nemzet úgy tudja, hogy Szilvásy György kihallgatása azzal a feljelentéssel állt kapcsolatban, amelyet az UD. Zrt. tett a cég egyik vezetője és Csányi Sándor közötti telefonbeszélgetés lehallgatása, illetve a lehallgatott beszélgetés állítólag jogsértő kiszivárogtatása miatt. Szilvásy ügyvédje megerősítette: valóban gyanúsítottként hallgatják meg a volt titokminisztert, ám azt hozzátette, az idézésben nem szerepel, hogy milyen ügyben hallgatják meg védencét.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője kedden elmondta, hogy az ügyészség sem a Magyar Nemzetnek, sem más sajtóorgánumnak nem adott tájékoztatást. A kérdés csak az: hogyan tudhatott minderről az újság, az ügy ráadásul nyomozati szakaszban van. A szocialista Bárándy Gergely éppen ezért sürgetett vizsgálatot. A képviselő utalt rá, hogy mivel a nyomozó főügyészségen van az információ, nem alaptalan következtetés, hogy valaki a kötelességét megszegve kiszivárogtatta a híreket. Budai Bernadett kormányszóvivő pedig az egész ügyről annyit mondott: Szilvásyt megilleti az ártatlanság vélelme.

Szilvásyt rabosították
MTI 2009.05.29 16:18:24 


Személyes adatokkal való visszaéléssel gyanúsította meg Szilvásy Györgyöt a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken. A volt titokminisztert négyórás vallomástétele közben rabosították is, a gyanúsításkor ujjlenyomatot vettek tőle.

Szilvásy György elmondta: „amennyire a gyanúsítást megértette”, a gyanúsítás alapja, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagjai megkapták azoknak a felvételeknek egy részét, amelyek a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója által tett feljelentés mellékletei voltak. Mint mondta, panaszt tett a gyanúsítás ellen, mert törvényi kötelezettségének tett eleget a bizottság tájékoztatásakor. 

Szilvásy György az ügyészségen jelezte: furcsállja, hogy miközben az UD Zrt.-t érintő nyomozásban, az „alapügyben” nyolc hónapja rendkívül vontatottan, akadályozottan folyik a nyomozás, ebben, a Fidesz feljelentésére megindult eljárásban gőzerővel folyik a nyomozás.

A miniszter azt is szóvá tette az ügyészségen: ha őt ebben az ügyben személyes adattal való visszaéléssel gyanúsítják, akkor miért nem teszik ezt meg Demeter Ervinnel (Fidesz), aki „nem egy esetben hasonló információk megszerzésére törekedett”, illetve miért nem teszik meg azokkal a fideszes politikusokkal szemben, „akik nyilvánosságra hozták azokat a személyes adatokat, amelyek kezelése miatt az ügyészség szerint gyanúsítható vagyok”.

A politikus a kihallgatáson rengeteg kérdés kapott, főleg azzal összefüggésben, hogy a nemzetbiztonsági bizottság tagjai hogyan, milyen körülmények között kapták meg a felvételeket. Szilvásy elismerte, hogy tőle is levették az ujjlenyomatot a gyanúsításkor, azaz rabosították. 

A vád
Egyrendbeli, hivatalos személyként, folytatólagosan elkövetett különleges személyes adattal visszaéléssel gyanúsítja Szilvásy György volt titokminisztert a Központi Nyomozó Főügyészség (KÜNYH). Az ügyészség szerint a volt miniszter jogtalanul sokszorosította és osztotta szét a Nemzetbiztonsági Bizottság tagjainak az UD Zrt. ügyvezetőjének Demeter Ervinnel és Kövér Lászlóval folytatott telefonbeszélgetését. A Demeter Ervint és Kövér Lászlót érintő beszélgetéseket Szilvásy György jogtalanul sokszorosította és osztatta szét a Nemzetbiztonsági Bizottság tagjai között, „ezzel pedig az érintettek személyes adatainak védelméhez fűződő érdekeit közmegítélésüket tekintve jelentős mértékben sértette”.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

TMRSZ FŐHADISZÁLLÁS

Címkefelhő

Érdekes blogok, irományok, cikkek, hírek......(47 csoport)

IP