A nap idézete:
""

Az oldal elérte a célját. A gyűlölködő, mocskolódó TMRSZ vezetőknél az oldal a szókimondása miatt kiverte a biztosítékot. Az igazság itt kendőzetlenül jelenik meg bármennyire is fáj egyeseknek. Minket mostmár nem lehet elhallgattatni. A bilit kiborítjuk. A TMRSZ vezetőivel szemben a saját modorukban és a fegyvereikkel vesszük fel a harcot. Hajrá!

2009. június 9.

Nagy kérdés a Jobbik előtt: Szima Judit menjen Brüsszelbe?

Közélet - Belföld 2009-06-09 14:08:18

Nagy kérdés a Jobbik előtt: Szima Judit menjen Brüsszelbe?

A Jobbik elnöksége ma dönt arról, hogy ki legyen a harmadik Brüsszelbe utazó képviselőjük. Mint ismeretes, a párt még az EP-választás éjszakáján bejelentette, hogy a listán harmadik helyen szereplő Szegedi Csanád alelnök helyett mást küld az Európai Parlamentbe.

A legesélyesebb jelölt a Jobbik EP-listáján negyedik helyen szereplő Szima Judit, aki egyben a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének (TMRSZ) főtitkára.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a rendőrség nemrég fejezte be a TMRSZ és a Jobbik együttműködési megállapodásával kapcsolatban indított vizsgálatot, amelyet Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter kezdeményezett. 

A vizsgálat szerint a TMRSZ egyes képviselőinek tevékenysége, politikai tartalmú közleményei, a politikai tevékenységet feltételező megállapodás aláírása, a szolgálati rend és fegyelem elleni megnyilatkozások együttesen annak megállapítására vezettek, hogy a szakszervezet működése a rendőrség rendeltetésszerű működését gyakran veszélyezteti, és ezért törvénysértő. Nem egyeztethetők össze az alkotmány, és a rendőrségi és a szolgálati törvény előírásaival. 

Vona Gábor, a Jobbik elnöke törvénysértőnek nevezte a Draskovics által kezdeményezett vizsgálatot, mivel a szakszervezetek felett az ügyészség gyakorol törvényességi felügyeletet, így Bencze nem volt jogosult a vizsgálatra. A TMRSZ főtitkárának, Szima Juditnak a Tolna megyei főügyész-helyettes pedig korábban hivatalosan azt válaszolta, hogy a szakszervezet az alapszabálya értelmében más szervezetekkel együttműködhet, és megállapodásokat köthet.


VG Online

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

TMRSZ FŐHADISZÁLLÁS

Címkefelhő

Érdekes blogok, irományok, cikkek, hírek......(47 csoport)

IP