A nap idézete:
""

Az oldal elérte a célját. A gyűlölködő, mocskolódó TMRSZ vezetőknél az oldal a szókimondása miatt kiverte a biztosítékot. Az igazság itt kendőzetlenül jelenik meg bármennyire is fáj egyeseknek. Minket mostmár nem lehet elhallgattatni. A bilit kiborítjuk. A TMRSZ vezetőivel szemben a saját modorukban és a fegyvereikkel vesszük fel a harcot. Hajrá!

2009. június 9.

Egy valaki aki a mentelmi jog mögé bújt! És mégsem ússza meg!

2009. 06. 09. 17:20
Kolompár indult az EP-választáson: nem tudják bíróság elé állítani

Mentelmi joga lett neki és vádlott társának is.

A vasárnapi EP-választásokon ugyan nem jutott mandátumhoz sem Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke, sem pedig vádlott társa, a korábban ellenük folytatott büntetőeljárást azonban továbbra sem lehet folytatni.

A két férfit 7.2 millió forintnyi támogatás jogosulatlan felhasználása miatt kívánta bíróság elé állítani a Kecskeméti Városi Ügyészség, csakhogy közben kiderült, hogy mindketten indultak az EP-választáson, ezért – jelöltként - mentelmi joguk lett. A választási eredmények azóta az interneten és az írott sajtóban is megjelentek – a Kolompárt és bűntársát indító MCF Roma Összefogás Párt 13.440 szavazatot (0,46 százalékot) szerzett, és így nem jutottak mandátumhoz az Európai Parlamentben –, erről azonban egyelőre sem az ügyészség, sem pedig a bíróság nem értesült hivatalosan. 

A büntetőügy folytatásához arra van szükség, hogy az Országos Választási Bizottság hivatalosan is értesítse a mentelmi jog megszűnéséről az igazságszolgáltatási szerveket. Dr. Szabó Ferenc Bács-Kiskun megyei főügyész-helyettes szerint ez néhány héten belül megtörténhet, amikor majd a korábban felfüggesztett eljárásokat folytathatják.
Bízom abban, hogy ugyan ez fog történni Szima Judittal is. A tánc folytatódik tovább! (a szerk.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

TMRSZ FŐHADISZÁLLÁS

Címkefelhő

Érdekes blogok, irományok, cikkek, hírek......(47 csoport)

IP