A nap idézete:
""

Az oldal elérte a célját. A gyűlölködő, mocskolódó TMRSZ vezetőknél az oldal a szókimondása miatt kiverte a biztosítékot. Az igazság itt kendőzetlenül jelenik meg bármennyire is fáj egyeseknek. Minket mostmár nem lehet elhallgattatni. A bilit kiborítjuk. A TMRSZ vezetőivel szemben a saját modorukban és a fegyvereikkel vesszük fel a harcot. Hajrá!

2009. május 29.

Mi lesz a TMRSZ és a Jobbik együttműködésével?

Mi lesz a TMRSZ és a Jobbik együttműködésével?
TMRSZ: az ügyészségen a sor

Már vizsgálja a Legfőbb Ügyészség a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) és a Jobbik között kötött, szakmai együttműködésről szóló megállapodást, illetve a szakszervezet működését – tudta meg lapunk Borbély Zoltántól. Mint az ügyészség szóvivője elmondta: megérkezett hozzájuk Bencze József országos rendőrfőkapitány vizsgálatra vonatkozó kérelme, már a megfelelő főosztálynál van. Borbély kérdésünkre elmondta: vizsgálatuk „ésszerű határidőn belül” lezárul.
 
Ahogy arról lapunk a hét elején beszámolt: Bencze – illetve a rendőrség – vizsgálatának eredménye szerint aggályos a két hete aláírt megállapodás. Az ORFK ugyanakkor – azon túl, hogy újabb vizsgálatot kezdeményezett – nem tehetett mást, hiszen a törvényességi felügyeletet az ügyészség gyakorolja a szakszervezet felett, nem pedig a rendőrség.

Bencze a saját vizsgálatáról szóló közleményében kifejtette: a TMRSZ „egyes képviselőinek, tisztségviselőinek elmúlt időszakban végzett tevékenysége, politikai tartalmú közleményei, a politikai tevékenységet feltételező együttműködési megállapodás aláírása és a megállapodás végrehajtásában is szükségképpen felmerülő politikai tevékenység (…) annak megállapítására vezettek, hogy a TMRSZ működése a rendőrség rendeltetésszerű működését gyakran veszélyezteti, és ezért törvénysértő”. A rendőrfőkapitány hangsúlyozta azt is: a szakszervezetek ugyan szabadon gyakorolhatják jogaikat, ám ezzel nem akadályozhatják meg a fegyveres szerv rendeltetésszerű működését.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium – amelynek kezdeményezésére a vizsgálatok elindultak – szintén azt közölte: jogsértő az együttműködés. A Jobbik úgy reagált, hogy Szima Judit, a TMRSZ főtitkára, a Jobbik EP-képviselőjelöltje már múlt csütörtökön bemutatta a szakszervezete törvényességi felügyeletét ellátó Tolna Megyei Főügyészség állásfoglalását. Ebből a jobboldali párt szerint az derül ki: a TMRSZ és a Jobbik együttműködése, megállapodása törvényes. 

A Tolna megyei főügyészhelyettes, Müllerné Bognár Katalin az MTI érdeklődésére az állásfoglalás kapcsán csak azt erősítette meg, hogy az alapszabályban megjelölt célok megvalósításáért köthet megállapodást egy szakszervezet egy másik szervezettel. A február 5-én kelt dokumentumban sem állítottak mást. 
Népszava-információ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

TMRSZ FŐHADISZÁLLÁS

Címkefelhő

Érdekes blogok, irományok, cikkek, hírek......(47 csoport)

IP