A nap idézete:
""

Az oldal elérte a célját. A gyűlölködő, mocskolódó TMRSZ vezetőknél az oldal a szókimondása miatt kiverte a biztosítékot. Az igazság itt kendőzetlenül jelenik meg bármennyire is fáj egyeseknek. Minket mostmár nem lehet elhallgattatni. A bilit kiborítjuk. A TMRSZ vezetőivel szemben a saját modorukban és a fegyvereikkel vesszük fel a harcot. Hajrá!

2009. május 29.

Háborús uszítás gyanúja??????


Csütörtök, 2009. május 28. 12:59 Utolsó frissítés: 13:35 

http://www.168ora.hu/velemeny/allampolgari-bejelentes-36832.html
Mester Ákos írása 
Címkék: Tettrekész_Rendőrség szakszervezet szélsőjobb Jobbik 

Háborús uszítás gyanúja
Állampolgári bejelentés
Idézet a 168 Óra április 30-i számából: „Lapunk idei 12. számában Milyen tettre készek? címmel cikket közöltünk a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetéről. Ebben részletesen beszámoltunk radikális, szélsőséges hangú megnyilvánulásaikról, idéztünk egyik oszlopos tagjuk, Posta Imre »Jelen helyzetünkben antiszemitának lenni hazafias kötelesség minden honvédőnek« című irományából. 

Cikkünk megjelenése után egyik olvasónk, Bodansky György az ORFK Bűnügyi Főigazgatójánál állampolgári bejelentést tett a TMRSZ ellen. A 168 Óra újságírójának pedig ezt írta: »Arra a következtetésre jutottam, és ezt egy ideje gyakorlom is, hogy nem kell mindig valakire, szervezetekre, intézményekre várni. Azért van az állampolgár, hogy a maga nevében, éppen mint polgár éljen a jogával, és kezdeményezzen. Számos lapot és jogvédő intézményt kértem meg, kísérjék figyelemmel a bejelentésem sorát. Értesítettem a Nyilvánosság Klubot és más szervezeteket is.«”

Napirend előtti felszólalás május 12-én a parlamentben. Gulyás József, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese: „A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete több mint 5200 tagot számlál, a szakszervezeti tagok száma több, mint a teljes rendőri állomány egytizede... A szakszervezet főtitkára a Jobbik pártlistáján indul az EP-választásokon, lapjának főszerkesztője zsidók által szított magyar–cigány polgárháborúkról vizionál, honlapjukon a legsötétebb éveket idéző náci mondatok olvashatók... Az ilyen jelenségekkel szemben nem maradhat tétlen a jogállam. Ismert, hogy Draskovics Tibor igazságügyi miniszter úr már márciusban vizsgálatot kezdeményezett. Május 12-t írunk. Kérdezem: hol késik a vizsgálat eredménye? Mire várunk még? Miért nem lép semmit a rendőri vezetés?”


A kormány nevében Avarkeszi Dezső államtitkár válaszol: „Az említett szervezet vezetőjével szemben büntetőeljárás indult, azonban az európai parlamenti választáson induló képviselőjelölteknek is mentelmi joguk van.” 

Újsághír: a Munkástanácsok Szakszervezeti Tömörülés kizárta soraiból a Tettrekész radikális rendőrszakszervezetet. Pontosabban: „A kizárás szándékát erősítették azok a megnyilatkozások is, amelyek rendszeressé váltak a szakszervezet honlapján, s amelyek durván áthágták a társadalmi normákat, például antiszemita megjegyzéseket tartalmaztak.”

Május 20-án a Népszabadság hírül adja, hogy Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter vizsgálatra utasította az országos rendőrfőkapitányt, mert a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete megállapodást kötött a Jobbikkal. 

Gusztos Péter (SZDSZ) sajtótájékoztatót tart a Teve utcai zsarupalota előtt, ahol kijelenti: „A fiatal magyar demokrácia gyermekbetegségének tekinthető, hogy a hatóságok nehezen reagálnak, amikor egy szélsőséges politikai erő félkatonai alakulatot szervez. Azonban ami a rendőrségen belül történhet, már nagyon-nagyon nem vicc.”

A Fidesz nevében Lázár János közleményt juttat el az Országos Sajtószolgálathoz: „Nem engedhető meg többé, hogy a pártpolitika direkt módon része vagy befolyásolója legyen a közhatalom gyakorlásának. Ezt az alkotmány is tiltja. A rendőrségnek még a látszatát is kerülnie kell, hogy pártpolitikai szereplőkkel vagy csoportokkal szoros szervezeti együttműködést tervez.” 

Május 21-én a Klubrádió interjút készít az országos rendőrfőkapitánnyal. Kiragadott idézetek Bencze József mondataiból: „Az alkotmány azt mondja, hogy a rendőrségnek politikamentes, pártsemleges módon kell működnie... A rendőr nem lehet pártnak tagja, nem vállalhat tisztséget politikai pártban. Nem vehet részt kampányban, kivéve, ha jelöltként regisztráltatta magát... Törvénysértő, jogsértő, hogyha egy hivatásos rendőröket tömörítő érdekvédelmi szervezet politikai típusú megállapodást köt... Amennyiben az ügyészség úgy gondolja, hogy ez a megállapodás törvénytelen, akkor az ügyészségnek nyilván megvan akár a legkeményebb eszköze is ahhoz, hogy adott esetben kezdeményezze a szervezet működésének megszüntetését.”

Ehhez képest meglepő, hogy néhány nappal később – május 20-i keltezéssel – milyen válaszlevelet kap állampolgári bejelentésére Bodansky György az ORFK Bűnügyi Főigazgatóságától.

„Tisztelt Dr. Bodansky György Úr!

Az ORFK bűnügyi főigazgatójának címzett levelével kapcsolatosan – főigazgató úr megbízásából – az alábbiakról tájékoztatom.
A 168 Óra című újságban megjelent írás nem kerülte el az ORFK vezetésének figyelmét sem. A cikk a kuruc.info internetes oldalon 2009. január 31-én megjelent, Posta Imre által jegyzett írásból tartalmaz idézeteket. 

Tekintettel arra, hogy egyes nézetek szerint Posta Imre írása a Btk. 153. § (1) bekezdésébe ütköző háborús uszítás bűntett gyanúját keltette, ezért azt az említett bűncselekmény nyomozására kizárólagos hatáskörrel rendelkező Nemzeti Nyomozó Iroda Terrorizmus és Extrémizmus Elleni Osztálya már 2009 februárjában megvizsgálta. Ennek során megállapították, hogy az írás nélkülöz minden konkrét, komoly és közvetlen utalást úgy a háborús résztvevők vonatkozásában, mint a háború célkitűzéseit illetően.

Mindezek alapján a Nemzeti Nyomozó Iroda Terrorizmus és Extrémizmus Elleni Osztálya már az eredeti – Posta Imre névaláírással ellátott – írás alapján sem állapította meg a háborús uszítás gyanúját. Az írás jogi megítélésén nem változtat az a tény sem, hogy az abban megfogalmazott gondolatok egy része – a 168 Óra által átvett idézetek következtében – az újságolvasó közönség szélesebb rétegéhez is eljutott. 

Fentiekre tekintettel tájékoztatom, hogy az újságcikkben foglaltakkal kapcsolatosan büntetőeljárás megindítására nem került sor. 
Budapest, 2009. május 20.
Tisztelettel:
Tamás Gábor r. ezredes
rendőrségi főtanácsos
főosztályvezető”


Világért sem állítanánk, hogy a levél valójában azt üzeni: hiába ugráltok, hiába riadoztok, tesztek állampolgári bejelentést, próbáltok fogást keresni az ügyön. Hogy ezt üzeni az állampolgárnak, továbbá Gulyásnak, Avarkeszinek, Gusztosnak, Lázár Jánosnak, Bencze József országos rendőrfőkapitánynak, Draskovics Tibor igazságügyi miniszternek és általában mindenkinek, aki úgy gondolja, hogy nem álcázhatja magát szakszervezetnek egy olyan alakulat, amelynek tagjai rasszista és antiszemita eszméikhez még oldalfegyvert is viselhetnek. 

Nem, eszünkben sincs azt állítani, hogy mindez kiolvasható ebből a fegyelmezetten udvarias és mégis fölényesen magabiztos levélből. De azért halvány gondolatkísérletként, futó ötletként, az újságírói kíváncsiság és kétely szintjén kérdezzük: az nem lehet, hogy a Tettrekészek ügyének kivizsgálásával olyan rendőröket is megbíztak, akik maguk is tagjai vagy szimpatizánsai a radikális szervezetnek? Elképzelhető, hogy köztük magas beosztásban, magas rendfokozatú tisztek vagy főtisztek is vannak? 

Valami azt súgja, kérdéseinkre hamarosan választ kapunk. Rossz esetben indulattól fűtött, fenyegető vicsorgást – névtelenül. „Jobbik” esetben egy szabatosan fogalmazott hivatalos levelet, amely határozottan visszautasítja a rosszindulatú feltételezést, s amelynek zárómondata megegyezik azzal a szöveggel, amelyet állampolgári bejelentésére kapott válaszként a 168 Óra olvasója: „Fentiekre tekintettel tájékoztatom, hogy az újságcikkben foglaltakkal kapcsolatosan büntetőeljárás megindítására nem került sor.” 

A hozzászólások:
laskun
2009-05-29 07:54:16 #8


belakandrea!
Rendör lövi a cigányokat? ez jó! ennek van értelme. Hé rendör ! kell segitség?
Karácsony Benő
2009-05-28 20:28:20 #7


Kíváncsi leszek,hogy azok a gerintelen csúszómászók,akik alapból lerasszistáznak egy komplett országot,akkor is amikor 100 esetből immár 98-adszor kiderül,hogy cigány öli a cigányt - na ezek az élőlények mikor kérnek bocsánatot?
Itt is a sok tahó a tettrekészen feni a fogát,de akkor kussban volt mindegyik,amikor köcsög-vörös-zombik 2006-ban a nemzet zászlóját tiporták.
Tedd ezt meg az USA-ban,vagy Izraelben.
Mi lenne belőled?
Isa por es chomu?!
Zanza
2009-05-28 20:02:57 #6


Nem szabad hagyni, hogy szőnyeg alá söpörjék, arra kérem a T. Szerkesztőséget, tartsa napirenden az ügyet! Elvégre demokráciában élünk. Nem egészen értem, a rendőrségnek van kompetenciája kivizsgálni saját magát? Esetleg az ügyészségnek?
kutakodo
2009-05-28 17:52:59 #5


tusi!(#4) Lásd még Megyesi Gusztáv cikkét a május 22-i ÉS-ben! Érteni fogod.
tusi
2009-05-28 17:50:15 #4


Tutira, én itt már semmit sem értek. Egyedül vagyok?
öszike13
2009-05-28 16:11:15 #3


Bizni lehet, csak sajnos az események nem nagyon reménykeltöek.
Az a véleményem, hogyha nem lenne a Tettrekészek mögött igenmagas 
pártfogó, nem lennének enyire merészek,mintha elöre gyártva lenne készen a válasz minden szinten.
belakandrea
2009-05-28 16:02:56 #2


Én nem vagyok ebben olyan biztos. Egyáltalán nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy az a bizonyos rasszista sorozatgyilkos, aki olyan pontosan tud célozni, és olyan jólismeri a fegyverhasználatot, netán civilben a Magyar Rendőrség állományában van, és a Tettrekész Szakszervezet aktív tagja.
TKP. azt hiszem, éppen ezért nem derül ki.
kutakodo
2009-05-28 14:35:14 #1


Csak remélni merem, hogy Tamás Gábor r. ezredes rendőrségi főtanácsos főosztályvezető nem tagja a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének. Bizonyára így is van. És három évtizedes teljesen büntetlen gépjárművezetői múltam után holnaputántól nem kezdenek el büntetgetni. Bízom benne.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

TMRSZ FŐHADISZÁLLÁS

Címkefelhő

Érdekes blogok, irományok, cikkek, hírek......(47 csoport)

IP